Skip to main content

Πάνω από 3.000 παιδιά φιλοξενήθηκαν στις κατασκηνώσεις της ΧΑΝΘ το καλοκαίρι

Η ΧΑΝΘ φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης του Αγίου Νικολάου παιδιά από τον Ελληνισμό της Ουκρανίας και της Β. Ηπείρου

Με επιτυχία και πέρα από κάθε πρόβλεψη ολοκληρώθηκε η φετινή κατασκηνωτική περίοδος και τα προγράμματα θερινής απασχόλησης στη ΧΑΝΘ.

Περισσότερα από 3.000 παιδιά συμμετείχαν στις κατασκηνώσεις σε Πήλιο, Χαλκιδική, Πίνδο, Νυμφαίο και Βόρειες Σποράδες. Έπειτα από αρκετά χρόνια αναστολής, λειτούργησε και πάλι το πρόγραμμα επισκέψεων και δράσεων στην Αμερική, μια μοναδική εμπειρία ζωής για νέους 13-16 ετών που έρχονται σε επαφή με συνομήλικούς τους από άλλες χώρες γνωρίζοντας έναν διαφορετικό τρόπο ζωής. Ακόμη, στο πλαίσιο των διεθνών σχέσεων της ΧΑΝΘ, υλοποιήθηκε διαπολιτισμικό πρόγραμμα Ιστιοπλοϊκής Εξόρμησης με τη Χ.Α.Ν. Δανίας, με συμμετοχές νέων από τις δύο χώρες σε ένα ταξίδι ζωής στα νερά των Σποράδων.

Το χρονικό διάστημα 16 - 30 Αυγούστου, η ΧΑΝΘ με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης του Αγίου Νικολάου παιδιά από τον Ελληνισμό της Ουκρανίας και της Β. Ηπείρου, δίνοντας την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις αξίες, τη γλώσσα και τα έθιμα, να δημιουργήσουν νέους φίλους και κυρίως να ενδυνάμωσαν τους δεσμούς με τη μητέρα πατρίδα. Νωρίτερα στις αρχές Αυγούστου, μια ομάδα 9 ατόμων από την ελληνική κοινότητα της Κάτω Ιταλίας και συγκεκριμένα από το Στενό της Μεσσήνης, φιλοξενήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική ενώ 40 νέοι από την Ελληνική Κοινότητα της Μελβούρνης γνώρισαν για 11 ημέρες το πολιτιστικό απόθεμα της Κεντρικής Μακεδονίας, βίωσαν τον καθημερινό τρόπο ζωής μας και λειτούργησαν στα πλαίσιο των αρχών της ΧΑΝΘ.

Από τα μέσα Ιουνίου με τη λήξη της σχολικής χρονιάς ως και αυτήν την εβδομάδα που διανύουμε (5-9/9) ολοκληρώνονται τα Summer Camps και τα ημερήσια προγράμματα επιμόρφωσης και ψυχαγωγίας στο κεντρικό κτίριο, στο Αθλητικό Κέντρο της ΧΑΝΘ – Μίμης Τσικίνας, καθώς και στα παραρτήματα της ΧΑΝΘ σε Καλαμαριά και Ασβεστοχώρι. Οι μοναδικές συμμετοχές των παιδιών ξεπέρασαν τις 1.100 και κατέκλισαν κυριολεκτικά τα αθλητικά και επιμορφωτικά τμήματα για περισσότερο από τρεις μήνες.

Την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν τα νέα τμήματα παιδιών, εφήβων και ενηλίκων για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά. Αναζητήστε το πρόγραμμα που σας ταιριάζει στο www.ymca.gr και παράλληλα ενισχύστε με τη συνδρομή σας δεκάδες προγράμματα εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς!