Skip to main content

Πάνω από 30.000 Γάλλοι τουρίστες στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» το 2021

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε στην έκθεση IFTM Top Resa με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη Γαλλία

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη δια ζώσης διεθνής έκθεση τουρισμού IFTM Top Resa στο Παρίσι 5-8 Οκτωβρίου 2021, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής.

Στην έκθεση παρουσιάστηκαν πάνω από 200 προορισμοί, αντιπροσωπεύτηκαν 1.700 εταιρείες, συμμετείχαν 34.000 επαγγελματίες του τουρισμού και διοργανώθηκαν 150 συνεδριακές εκδηλώσεις.

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε για πολλοστή φορά στην επαγγελματική έκθεση Top Resa ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ, με προκαθορισμένα ραντεβού με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη Γαλλία και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, του Τουριστικού Οργανισμού Θεσσαλονίκης, «ο Γάλλος τουρίστας, σύμφωνα με το προφίλ του, είναι περιηγητής,  δεν συμβιβάζετε μόνο με το ήλιος-θάλασσα, αναζητά πλήθος εναλλακτικών μορφών τουρισμού, με λίγα λόγια ταιριάζει απόλυτα με όσα μπορεί να προσφέρει η Χαλκιδική όλες τις εποχές του χρόνου».

Ο Διευθυντής του Οργανισμού κ. Γιώργος Μπρουτζάς πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους και στελέχη της TRANSAVIA όπου αναλύθηκε η συμφωνία που ανακοίνωσε και ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας για αύξηση κατά 50% σε σύγκριση με το 2019, των αεροπορικών θέσεων με προορισμό την Ελλάδα και κατ' επέκταση και για το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης που αφορά τη Χαλκιδική ενώ συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα επέκτασης των δρομολογίων της εταιρείας καθ'όλη τη διάρκεια του έτους. Σημειώνεται ότι το 2019 οι αφίξεις από τη Γαλλία ήταν 39.784, το 2020 ήταν 22.020, ενώ για το 2021 αναμένεται να ξεπεράσουν τους 30.000 (στατιστικά από το αεροδρόμιο Μακεδονία).

Πολλές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με τουριστικά γραφεία όπως το Voyage Prive, Thalasso No1 κ.α. με σκοπό την από κοινού προώθηση της Χαλκιδικής, αλλά και με γραφεία που ασχολούνται κυρίως με οινικό, γαστρονομία και γενικότερα εναλλακτικό τουρισμό. Ο κ. Μπρουτζάς συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους τουριστικών εντύπων και ιστοσελίδων εξετάζοντας κυρίως την δυνατότητα διαδικτυακής προβολής στο γαλλικό κοινό.

Τέλος με τη διευθύντρια του ΕΟΤ στο Παρίσι κ. Δήμητρα Βοζίκη συμφωνήθηκε η οργάνωση και προετοιμασία για την πραγματοποίηση ταξιδιών εξοικείωσης με το πρώτο άνοιγμα των ξενοδοχείων της Χαλκιδικής.

«Η τελευταία μέρα της έκθεσης αφιερωμένη στο κοινό όπου οι Γάλλοι επισκέπτες του περιπτέρου της Χαλκιδικής έκαναν ανάρπαστο το ολοκαίνουργιο έντυπο για τους επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους και το έντυπο με τα activities», καταλήγει η ανακοίνωση του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής.