Skip to main content

Πάνω από 40% ο τζίρος των καταστημάτων της Θέρμης στη «Λευκή νύχτα»

Επέστρεψαν τα χαμόγελα στην αγορά της Θέρμης μετά την επιτυχημένη «Λευκή νύχτα» του περασμένου Σαββάτου 8 Δεκεμβρίου 2018.

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η φετινή «Λευκή Νύχτα» στην αγορά της Θέρμης, μία όμορφη γιορτή που κατάφερε να ενισχύσει σημαντικά φέτος την τοπική αγορά και να σκορπίσει χαμόγελα αισιοδοξίας στους επαγγελματίες – εμπόρους του δήμου Θέρμης.

Ήταν ένα όμορφο εορταστικό  «πανηγύρι», με  χρώματα και μουσικές, όπως υποστήριξε ο εμπορικός κόσμος της Θέρμης, που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον εκατοντάδων κατοίκων της περιοχής αλλά και επισκεπτών, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας στην αγορά και μεταφέροντας το γιορτινό κλίμα των Χριστουγέννων σε μικρούς και μεγάλους.

Το αδιαχώρητο επικρατούσε από τις 7 το απόγευμα μέχρι και τα μεσάνυχτα, στο κέντρο της Θέρμης.

Η Ένωση Επαγγελματιών Εμπόρων Δήμου Θέρμης όπως είναι γνωστό συνδιοργάνωσε με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και με τη στήριξη του δήμου Θέρμης, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τη Λευκή Νύχτα.

Τα εμπορικά καταστήματα λειτούργησαν από τις 7 το απόγευμα μέχρι και τις 12 τα μεσάνυχτα και προχώρησαν σε γενναιόδωρες προσφορές χάρη της λευκής νύχτας, όπου καταγράφηκε αύξηση 40% στα ταμεία τους σε σχέση με την περσινή επιτυχημένη Λευκή Νύχτα.

Προηγήθηκε η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία, υπό τους ήχους γιορτινών τραγουδιών. Το Κρουστόφωνο και οι Paranaue παρέλασαν σε όλους τους εμπορικούς δρόμους διασκεδάζοντας τους καταναλωτές την ώρα που έκαναν τα ψώνια τους.

Στη Λευκή Νύχτα της Θερμής παρευρέθησαν ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης,ο πρόεδρος καπνοπωλών Κώστας Ιακώβου και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου Βασίλης Ιακωβίδης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ένωσης Επαγγελματιών και Εμπόρων του δήμου Θέρμης, ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η κίνηση, στο πλαίσιο της φετινής «Λευκής Νύχτας», στα εμπορικά καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, καθώς επίσης τα παιδικά ρούχα και τα αξεσουάρ που κινήθηκαν σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Επίσης αυξημένη ήταν η κίνηση και στα κέντρα εστίασης, αναψυχής και διασκέδασης. Την ικανοποίησή τους για τη φετινή μεγάλη επιτυχία και το αποτέλεσμα της τέταρτης Λευκής Νύχτας του δήμου, εξέφρασαν οι έμποροι και επαγγελματίες της πόλης, που το βράδυ του περασμένου Σαββάτου είδαν την πόλη να κινείται σε «εορταστικούς» ρυθμούς, να σφύζει από ζωή και να δίνει οικονομική ανάσα στην αγορά.

Η επιτυχία της «Λευκής Νύχτας» δεν αιφνιδίασε τους επαγγελματίες, αφού έχοντας την εμπειρία των δύο προηγούμενων ετών αντίστοιχης γιορτής, ήξεραν ότι ο κόσμος θα στηρίξει αυτή την ωραία προσπάθεια, η οποία ήταν πιο «πλούσια» και καλύτερα οργανωμένοι από κάθε άλλη φορά.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών και Εμπόρων Θέρμης κ. Ευστάθιος Πιστέλας, έκανε λόγο για μεγάλη επιτυχία, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως το έργο τους για την επόμενη χρονιά, για την 5η κατά σειρά «Λευκή νύχτα» προβλέπεται δύσκολο, καθώς ο πήχης έχει ανέβει πολύ μετά τη βραδιά του περασμένου Σαββάτου.

Χαρακτήρισε την πρωτοβουλία μία σημαντική προσπάθεια, η οποία στηρίζει την αγορά και δίνει ζωντάνια στην πόλη της Θέρμης. Δήλωσε επίσης απόλυτα ικανοποιημένος καθώς τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η επιτυχία της «Λευκής Νύχτας» επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και περισσότερο σε πείσμα της γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας.