Skip to main content

Πάνω από 50 ομάδες στο Φεστιβάλ Χορωδιών του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη

Πρόκειται για το τέταρτο Φεστιβάλ Χορωδιών. Διοργανώνεται την Παρασκευή 10, Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Μαρτίου στο Κέντρο Πολιτισμού του δημαρχείου.

Περισσότερα από 50 χορωδιακά σχήματα από όλη τη χώρα και το εξωτερικό έχουν συμμετάσχει τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο τριήμερο Φεστιβάλ Χορωδιών που διοργανώνει και φέτος την Παρασκευή 10, Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Μαρτίου ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη στο Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» στο Κέντρο Πολιτισμού του δημαρχείου στο Πανόραμα (Αποστόλου Σαμανίδη 21).

Στη φετινή 4η διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10, Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Μαρτίου στο Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» στο Κέντρο Πολιτισμού του δημαρχείου στο Πανόραμα (Αποστόλου Σαμανίδη 21) συμμετέχουν συνολικά 17 χορωδίες από τη Θεσσαλονίκη, την Ήπειρο (Πρέβεζα), την Θεσσαλία (Λάρισα, Βόλο), την Πιερία (Αιγίνιο), την Πελοπόννησο (Πύργο Ηλείας), αλλά και από τη Βουλγαρία (Promorie).

«To Φεστιβάλ Χορωδιών που διοργανώνει ο δήμος μας αποτελεί μια μουσική εκδήλωση που ξεκίνησε με την πρόσκληση χορωδιών από κοντινές στον δήμο μας περιοχές και εξελίχθηκε σε κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό όχι μόνο πανελλαδικού, αλλά και διεθνούς χαρακτήρα. Στόχος του είναι η διάδοση της χορωδιακής μουσικής και το αντάμωμα καλλιτεχνών και πολιτισμών Πιστεύουμε ότι αυτού του είδους τα Φεστιβάλ μας βοηθάνε να γνωρίσουμε και να προβάλουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά και να μεταλαμπαδεύσουμε στους νέους την παράδοσή μας» σημειώνει η αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας, Σοφία Σαουρίδου.

Σύμφωνα με το τυπικό στη συνάντηση η κάθε χορωδία θα ερμηνεύσει τρία διαφορετικά μουσικά κομμάτια δικής της επιλογής από το έντεχνο, λαϊκό και δημοτικό ρεπερτόριο, ενώ στους συμμετέχοντες θα απονεμηθεί η πολυτελής έκδοση του ιστορικού λευκώματος που εξέδωσε πρόσφατα ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 4ου Φεστιβάλ Χορωδιών:

Παρασκευή 9 Μαρτίου, στις 19.30
Προπαιδική χορωδία Πυλαίας Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη
Παιδική χορωδία 17ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς
Παιδική Νεανική Χορωδία Πυλαίας Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη
Παιδική Χορωδία Ι.Ν. Γεννήσεως Θεοτόκου Καρδίας
Παιδική Χορωδία Αιγινίου Canto Olympus
Παιδική Χορωδία Πανοράματος Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη
Σαββάτο 10 Μαρτίου 2018 ώρα 19.30
Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Cantus Arte
Αντρική Χορωδία Μουσικού Συλλόγου Λάρισας
Γυναικεία Χορωδία «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Πομόριε
Μεικτή Χορωδία «Αρμονία» Πρέβεζας
Φωνητικό Σύνολο Αιγινίου «Canto Olympus»
Νεανική Χορωδία Πανοράματος Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη

Κυριακή 11 Μαρτίου, στις 19.30
Μικτή Χορωδία Πυλαίας Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη
Μεικτή & Γυναικεία Χορωδία «Πανόραμα» Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη
Μικτή Χορωδία Ο.Σ.Ε. «Θερμαϊκός»
Μικτή Χορωδία Δήμου Αλμυρού
Μικτή Χορωδία Πύργου Ηλείας
Μικτή Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου «Κοραής»