Skip to main content

Πάνω από 500 επιχειρηματικές συναντήσεις στα Σκόπια

Τώρα είναι η χρυσή ευκαιρία για επενδύσεις στα Σκόπια, λένε διπλωματικές πηγές – Οι κλάδοι που εμφανίζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον

Περισσότερες από 500 Β2Β συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και Σκοπιανών επιχειρηματιών έχουν προγραμματιστεί στο πλαίσιο του επιχειρηματικού φόρουμ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι κλάδοι της ενέργειας και των κατασκευών. Άλλωστε, μεταξύ των 140 επιχειρηματιών που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό στα Σκόπια βρίσκονται βαριά ονόματα της ελληνικής βιομηχανίας, όπως ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, ο Μιχάλης Στασινόπουλος και ο Δημήτρης Κοπελούζος.

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν πως τα δυτικά Βαλκάνια βρίσκονται σε στάδιο ανασυγκρότησης λόγω των ευρωπαϊκών προοπτικών που ανοίγονται. Τονίζουν ακόμη πως τώρα είναι η χρυσή, και ίσως τελευταία ευκαιρία για επενδύσεις ελληνικών επιχειρήσεων στην περιοχή, καθώς τα επόμενα χρόνια οι υποδομές τους θα αναπτυχθούν και από εκεί και πέρα θα έχουν και πολλές άλλες επιλογές και δυνατότητες οικονομικών συνεργειών.