Skip to main content

Πάνω από 80 φοιτητές ιατρικής του ΑΠΘ παρόντες στη μάχη του κορωνοϊού

Ανοιχτή παραμένει η φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τελειόφοιτους φοιτητές Ιατρικής του ΑΠΘ ώστε να βοηθήσουν στο σύστημα υγείας.

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του Συλλόγου Φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ ώστε τελειόφοιτοι της σχολής να ενταχθούν στο σύστημα υγείας και να παρέχουν υπηρεσίες στη μάχη που δίνεται στα νοσοκομεία κατά του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος, μέσα σε λίγες ώρες οι δηλώσεις ενδιαφέροντος ξεπέρασαν τις 80 στην Ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης.

«Το γεγονός αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει πως οι φοιτητές, οι νέοι επιστήμονες μπορούμε και πρέπει να καταθέσουμε τα εφόδια, τις γνώσεις, την επιστήμη μας στην υπόθεση της υπεράσπισης της υγείας του λαού μας. Παράλληλα, αποτελεί δείγμα της ανάγκης που προκύπτει πάντοτε σε τέτοιες δύσκολες ώρες, ακόμα περισσότεροι φοιτητές και εργαζόμενοι να παίρνουμε θέση μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους και τα σωματεία μας. Η εικόνα που έρχεται από τα αντίστοιχα σωματεία στους χώρους δουλειάς μόνο αισιόδοξους μπορεί να μας κάνει», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος Φοιτητών.

H φόρμα για την εκδήλωση ενδιαφέροντος θα παραμείνει ανοιχτή και τις επόμενες μέρες. Από την Τετάρτη, και έπειτα από σχετική ενημέρωση του προέδρου, η Ιατρική σχολή ΑΠΘ θα αναλάβει να κατευθύνει και να ενημερώσει κάθε ενδιαφερόμενο φοιτητή μετά από συνεννόηση με τις αντίστοιχες κλινικές και εφόσον υπάρξει διαβεβαίωση για την τήρηση όλων εκείνων των απαραίτητων μέτρων προστασίας και θωράκισης των φοιτητών.