Παρασκευή 7 Μαΐου 2021
x

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟ WEBINAR ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στην ανάγκη επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου που είναι και ο κεντρικός εθνικός στόχος για τον τουρισμό

Πάνω από 3.000 χρήστες συνδέθηκαν στο  δεύτερο webinar της σειράς σεμιναρίων του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης με τίτλο «Οδηγός Επιβίωσης για την επανεκκίνηση του τουρισμού».

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η οποία αναφέρθηκε στα σημεία που επικεντρώνεται το υπουργείο Τουρισμού όπως είναι οι εμβολιασμοί, η προτεραιοποίηση των ανθρώπων του τουρισμού, η εξέλιξη των πρωτοκόλλων και ο έλεγχος των συνόρων.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αφού συνεχάρη την κ. Πατουλίδου για το έργο του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και τη διοργάνωση του webinar στην πιο δύσκολη καμπή του τουρισμού, αναφέρθηκε στην «ανάγκη επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου που είναι και ο κεντρικός εθνικός στόχος για τον τουρισμό για να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας και για να υπάρξει περισσότερο εισόδημα για τις τοπικές μας κοινωνίες επενδύοντας στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού».

Η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες οι οποίοι με την παρουσία τους συνέβαλαν στην επιτυχία του δεύτερου webinar, επεσήμανε πως «ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ΟΤΘ προηγήθηκε της πανδημίας και εξελίχθηκε κατά την διάρκεια της».

Οι εισηγητές που πήραν μέρος ήταν:

Ο κ. Δρακόπουλος Γιώργος, ιδρυτής και CEO της Tourism Generis.
Ο κ. Τάσος Γούσιος, Γενικός Διευθυντής της Alpha Marketing
Η Δρ. Γεωργία Ζούνη από το τμήμα Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Ο κ. Νίκος Γκολφινόπουλος του UNWTO
Ο Δρ Ευάγγελος Χρήστου, κοσμήτορας της Σχολής οικονομίας και Διοίκησης ΔΙΠΑΕ
Ο Δρ Κωνσταντίνος Διαμαντάρας, καθηγητής του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του ΔΙΠΑΕ.
Ο κος Διαμαντάρας παρουσίασε την συνεργασία του ΟΤΘ με το εργαστήριο Ευφυών Συστημάτων και Διαδικτυακών Εφαρμογών του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του ΔΙΠΑΕ για την υλοποίηση της εφαρμογής που θα επιτρέπει στους χρήστες να αντλούν πληροφορίες για τα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης απλώς περιδιαβαίνοντας την πόλη και σημαδεύοντας τα αξιοθέατα με το κινητό τους.

Για την υλοποίηση της εφαρμογής η ερευνητική ομάδα του ΔΙΠΑΕ έκανε χρήση των τεχνολογιών της Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented Reality) και της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI).

Στόχος της εφαρμογής είναι να εντοπίζει αυτόματα ένα αξιοθέατο της πόλης, για παράδειγμα τον Λευκό Πύργο, και να «ξεναγεί» τον χρήστη με οπτικοακουστικά μέσα μαθαίνοντας έτσι όλες τις πληροφορίες για το συγκεκριμένο μνημείο ταξιδεύοντας στον χρόνο με έναν διασκεδαστικό τρόπο.

Οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν για:

-Τις βέλτιστες πρακτικές για την επόμενη ημέρα επανεκκίνησης του τουρισμού
-Την στρατηγική για τη μεταβατική περίοδο, από την επιβίωση προς την αειφορία
-Για τον ψηφιακό Μετασχηματισμό Τουριστικών Επιχειρήσεων, στην πράξη
-Τις νέες προκλήσεις για την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό μετά την πανδημία
-Τις Διεθνείς Συνέργειες για την Επανεκκίνηση του Τουρισμού
-Και για την τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας στην ξενάγηση μνημείων και αρχαιολογικών χώρων της Θεσσαλονίκης

 
 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ