Skip to main content

Πανόραμα: «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός» υπέρ του Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο

Aντιπολεμική σάτιρα θα παρουσιαστεί στο Πανόραμα για καλό σκοπό από τη θεατρική ομάδα της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης.

Την αντιπολεμική σάτιρα «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός» των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, σε σκηνοθεσία της Αναστασίας Τσακίρη παρουσιάζει για καλό σκοπό η θεατρική ομάδα της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης «Entremosotros», σε συνεργασία με τον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού.

Η θεατρική παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ στο Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» του Δημαρχείου Πανοράματος με ελεύθερη είσοδο για τους θεατές και για καλό σκοπό: οι θεατές αντί εισιτηρίου μπορούν να ενισχύσουν με τρόφιμα μακράς διαρκείας το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο.

Στην παράσταση που έχει σκηνοθετήσει η Αναστασία Τσακίρη με βοηθό σκηνοθέτη τον Αλμπέρτο Σεβή, τα σκηνικά ετοίμασαν οι Αλμπέρτο Σεβή και Karen Apinian, ενώ η ενδυματολόγος είναι η Ρικέτα Ταρφών. Στην παράσταση παίζουν οι εξής: Σολ Γκερσών, Αλμπέρτο Σεβή, Αλίκη Άντζελ, Γωγώ Ασβεστά, Αλπμέρτο Πέρεζ, Σαλίνα Μαιρ, Γιώργος Κεμεκενίδης, Δαυίδ Ναχμίας, Χρήστος Βυρώζης, Στελίνα Ζακάρ, Μίνα Αμανατίδου, Σάμι Πέρεζ.

Η ιστορία της παράστασης διαδραματίζεται στην κατοχική Θεσσαλονίκη, τη στιγμή που εκατοντάδες Εβραίοι Θεσσαλονικείς βασανίζονται στο Άουσβιτς, ενώ στην πόλη κυριαρχεί η πείνα και ο τρόμος. Σε μια τέτοια χρονική συγκυρία που η μεγάλη αυτοκρατορία της Γερμανίας καταρρέει ένα καινούριο μωρό έρχεται στον κόσμο. Και η περιπέτεια ξεκινά. «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός» είναι ένα έργο όπου επτά δραματικά πρόσωπα κάνουν μία κωμωδία. Ή, αν θέλετε, επτά γελοία ανθρωπάκια απαντάνε στην Ιστορία, προστατεύοντας ένα μωρό.

Να σημειωθεί ότι η είσοδος στον χώρο της παράστασης θα επιτρέπεται αποκλειστικά με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πρόσφατης νόσησης. Η κράτηση θέσης είναι υποχρεωτική όπως και η χρήση μάσκας σε όλη τη διάρκεια της παραμονής στον χώρο. Η κράτηση μπορεί να γίνει στο τηλέφωνα 2313301062 και 2313301013 και δεν μπορεί να αφορά παραπάνω από 4 άτομα.