Skip to main content

Πανόραμα:Εγκαίνια για το πρώτο Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών

Ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη ως μέλος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας ένωσε τις δυνάμεις του με τον σύλλογο «Όραμα Ελπίδας»

Τα εγκαίνια του πρώτου Τοπικού Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών πραγματοποιήθηκαν στον δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη, το οποίο στεγάζεται στο ΚΕΠ Υγείας στο Πανόραμα.

Ο δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη, ως μέλος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας ένωσε τις δυνάμεις του με τον σύλλογο «Όραμα Ελπίδας», με στόχο να ευαισθητοποιήσει υποψήφιους δότες  μυελού των οστών και να επεκταθεί η κοινωνική πρωτοβουλία σταδιακά σε όλη τη χώρα υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου .

Γίνε κι εσύ εθελοντής δότης Μυελού των Οστών
 
Για να εγγραφείς εθελοντής δότης μπορείς να επισκεφτείς το ΚΕΠ Υγείας στο Πανόραμα (Σχολείου Α2)  καθημερινά 9.30 - 13.30
 
1) Θα ενημερωθείς λεπτομερώς για τη δωρεά αιμοποιητικών κυττάρων
 
2) Θα συμπληρώσεις την αίτηση εγγραφής δότη
 
3) Θα σου γίνει λήψη μικρής ποσότητας στοματικού επιχρίσματος (σάλιου)
 
Για επικοινωνία ή διευκρινήσεις: Τηλ. 2310331093, e-mail: kep.ygeias@pilea-hortiatis.gr
 
Μηνύματα αγάπης και προσφοράς  

«Εθελοντής δότης  μπορεί να γίνει ο καθένας από εμάς. Όλοι έχουμε μυελό των οστών.   Δυστυχώς όμως στην πατρίδα μας  είναι καταγεγραμμένοι ελάχιστοι δότες  σε σχέση με άλλες χώρες. Κύρια αιτία είναι το έλλειμμα παιδείας και ενημέρωσης. Σήμερα κάνουμε από τον δήμο μας την αρχή. Όπως το είπε ο Καζαντζάκης με μόλις 6 λέξεις: « Αγάπα τον άνθρωπο γιατί είσαι εσύ» δήλωσε ο δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης στον χαιρετισμό που απύηθηνε στην τελετή εγκαινίων του νέου κέντρου, ενώ σημείωσε τη σημαντική συμβολή στην προσπάθεια του ιατρού-πνευμονολόγου, δημοτικού συμβούλου δρ. Ηρακλή Τιτόπουλου, που με την ιδιότητα του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΔΥΠΠΥ «έτρεξε» με επιτυχία το πρόγραμμα, όπως και της αρμόδια Αντιδημάρχου Ελένης Γιαννούδη και των υπηρεσιών το δήμου.

Στον ρόλο της συνεργασίας στην προαγωγή της υγείας, αναφέρθηκε στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, ενώ ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής Γιώργος Μαυρίδης δήλωσε και ο ίδιος Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών και ζήτησε από τον κόσμο να μιμηθεί  το παράδειγμά του.

Στην τελετή εγκαινίων το παρώνν έδωσαν εκπρόσωποι νοσοκομείων και συλλόγων  που εμπλέκονται στις μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών, οι οποίοι εξήγησαν πως η διαδικασία είναι ανώδυνη και ακίνδυνη.

Εν τω μεταξύ, συγκλόνισαν  με τις εμπειρίες τους άνθρωποι που έκαναν μεταμόσχευση και σήμερα ζουν μία φυσιολογική ζωή.

Όλοι τους υπογράμμισαν πως όταν αρνείσαι να γίνεις δότης  είναι σαν να αρνείσαι  να προσπαθήσεις να σώσεις τη ζωή ενός άλλου ανθρώπου, καταλήγει το δελτίο Τύπου.