Skip to main content

Πανσπουδαστική κατά ΔΑΠ για εκκένωση ΑΠΘ: «Καλλιεργείτε συναίνεση και υποταγή»

Στην ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ απαντούν οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική ΚΣ, σημειώνοντας πως η πρώτη καλλιεργεί την υποταγή.

Πυρά κατά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εξαπολύουν οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική ΚΣ, σημειώνοντας πως είναι «λογικό να τα έχει χαμένα όταν οι εκπρόσωποι της έχουν να πατήσουν το πόδι τους στις σχολές για περισσοτερο από ένα χρόνο».

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΔΑΠ, στην οποία αναφέρεται πως «τα πανεπιστήμια επιστρέφουν σε αυτούς που ανήκουν», οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική ΚΣ σημειώνουν πως «δεν έχουν καμία θέση σε αυτά αστυνομικές δυνάμεις, νόμοι που εντείνουν την καταστολή και υποβαθμίζουν ακόμη παραπάνω τις σπουδές των φοιτητών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική ΚΣ:

«Η τελευταία ανακοίνωση της κυβερνητικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, ΔΑΠ - ΝΔΦΚ δεν εκπλήσσει κανέναν.

Είναι λογικό να τα έχει χαμένα όταν οι εκπρόσωποι της έχουν να πατήσουν το πόδι τους στις σχολές για περισσοτερο από ένα χρόνο, όταν συνεχίζουν με την απουσία τους από τα Διοικητικά Συμβούλια να εκφυλίζουν τις διαδικασίες των συλλόγων και να απομακρύνουν τους φοιτητές από την αγωνιστική δράση απέναντι στα προβλήματά τους.

Καλύτερα να τους προβληματίσει ότι ακόμη και οι ίδιοι εκπρόσωποι της ΔΑΠ -ΝΔΦΚ στα ΔΣ ακόμη και συλλόγων που είναι πρώτη και αυτοδύναμη , έχουν αρχίσει να αποχωρούν από αυτήν εξαιτίας της διαφωνίας τους με την πολιτική που ακολουθείται.

Ενημερώνουμε τη ΔΑΠ ότι τα πανεπιστήμια ανήκουν στους φοιτητές, στους καθηγητές και στις ανάγκες τους. Τα πανεπιστήμια τα κρατά κλειστά για τους φοιτητές η κυβέρνηση της ΝΔ.

Δεν έχουν καμία θέση σε αυτά αστυνομικές δυνάμεις, νόμοι που εντείνουν την καταστολή και υποβαθμίζουν ακόμη παραπάνω τις σπουδές των φοιτητών.

Οι φοιτητές εδώ και καιρό έχουν γυρίσει την πλάτη στην παράταξη των "κλειστών σχολών".

Έχουν αποδείξει στον δρόμο με τον ανυποχώρητο αγώνα τους ποιος τελικά είναι μειοψηφία. Έχουν επιλέξει απέναντι στην συναίνεση και την υποταγή που καλλιεργεί η ΔΑΠ τον δρόμο του αγώνα και της συλλογικής διεκδίκησης γιατί ξέρουν ότι τα αιτήματα τους είναι δίκαια και έχουν αγκαλιάσει από το σύνολο του λαού μας. Για αυτό και θα νικήσουν!».