Skip to main content

Παντελίδης: Αρκετά δυνατό χαστούκι, έναν χρόνο ανενεργός ο Ιντέγε

«Κάποια παιδιά μπορεί να ήρθαν με το μυαλό τους ότι όλα είναι καλά. Δεν είναι έτσι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πειραιώτης τεχνικός του Άρη.

Προβληματισμένος από τη νοοτροπία κάποιων ποδοσφαιριστών του Άρη, εμφανίστηκε ο Σάββας Παντελίδης, στις δηλώσεις του μετά φιλική συντριβή από την Φορτούνα Σιτάρντ.

Συγκεκριμένα, ο Πειραιώτης τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» έκανε λόγο για αρκετά δυνατό χαστούκι, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου και μίλησε για την αναγκαιότητα να καλυφθεί άμεσα το κενό στη μεσαία γραμμή, μετά την παραχώρηση του Μανώλη Σιώπη στην Αλάνιασπορ.

«Υπάρχουν πράγματα που περιμένεις να δεις στο πρώτο φιλικό. Ασφαλώς περιμένεις ότι δεν θα υπάρχει ομοιογένεια, θα είναι κουρασμένοι οι παίκτες. Είναι και πράγματα όμως που δεν περιμένεις και σήμερα δείξαμε νοοτροπία που δεν έπρεπε. Παρά την κούραση, τις διπλές προπονήσεις ή την ταλαιπωρία από το δίωρο ταξίδι, αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αλλάξει άμεσα. Η ομάδα είναι πίσω σε εναλλακτικές. Θα κρατήσουμε ένα 15λεπτο στο πρώτο ημίχρονο, ένα 20λεπτο στο δεύτερο ημίχρονο και θα κοιτάξουμε να διορθώσουμε τα υπόλοιπα που είναι ξεκάθαρα» τόνισε αρχικά ο 53χρονος κόουτς και πρόσθεσε:

«Κάποια παιδιά μπορεί να ήρθαν με το μυαλό τους ότι όλα είναι καλά. Δεν είναι έτσι. Είναι δικό μου κομμάτι και πρέπει να το φτιάξω. Είδα μια νοοτροπία που δεν θέλω. Δεν έχει σημασία να χάσεις ένα παιχνίδι, έχει σημασία η προσπάθεια που κάνεις. Είναι ένα χαστούκι αρκετά δυνατό για μένα, καλό θα είναι να το καταλάβουν όλοι πολύ νωρίς».

Για την ανάγκη απόκτησης παίκτη στη θέση του Σιώπη: «Δεν αφορά μόνο το δικό μου κομμάτι. Μπορούμε να πάρουμε αύριο παίκτη, αλλά δεν έχουμε περιθώρια να κάνουμε λάθος. Ο Μανώλης έφυγε ξαφνικά και μας έκανε κάπως να πιεστούμε. Θέλει προσοχή να μη γίνει λάθος… Είδατε ότι μόλις άνοιξε το παιχνίδι είχαμε προβλήματα. Αυτό το έκανε ο Μανώλης πέρσι. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε γρήγορα σε αυτό και να έρθει και ένα παιδί όσο πιο άμεσα γίνεται».

Για το αν έπρεπε να μην γίνουν χθες δύο προπονήσεις, ενόψει του σημερινού φιλικού: «Θα ήμουν έξω από τον εαυτό μου αν άφηνα την ομάδα χωρίς προπόνηση. Εγώ θέλω να κάνω την ομάδα να αντέξει περισσότερο στις 25 Ιουλίου, όχι σήμερα. Πιο πολύ από μένα δεν στενοχωριέται κανείς, αλλά ο στόχος είναι πολύ πιο δυνατός από το να με επηρεάσει μια ήττα ή μια κακή εμφάνιση».

Για τον Μπράουν Ιντέγε που πήρε λεπτά συμμετοχής στο δεύτερο ημίχρονο: «Φαίνεται πως το παιδί είναι ανέτοιμο, έχει ένα χρόνο να κάνει ματς, αλλά από φιλικό σε φιλικό θα είναι καλύτερος. Δεν περιμένεις περισσότερα στο πρώτο ματς».

Για το γεγονός ότι η Φορτούνα είναι πιο… μπροστά στην προετοιμασία της: «Είναι μια βδομάδα νωρίτερα από μας, παίζει ρόλο αυτό. Κι εμείς θα είμαστε διαφορετικοί σε μια βδομάδα. Δεν θα μπορούσα να αφήσω την ομάδα πιο χαλαρή τώρα για να κερδίσουμε ένα φιλικό, γιατί είμαι σίγουρος ότι στις 25 Ιουλίου θα είμαι προβληματισμένος και θέλω να είμαι τώρα, όχι τότε».