Skip to main content

Παντελίδης: Οι παίκτες μου ήταν ψυχωμένοι και έβγαλαν αντίδραση

Είχαμε σχεδιάσει στο δεύτερο ημίχρονο να κυνηγήσουμε το γκολ, μας βγήκε και είμαστε ευχαριστημένοι, υπογράμμισε ο προπονητής του Ηρακλή

Στη διάθεση που έδειξαν οι παίκτες του Ηρακλή ώστε να κερδίσουν τη Βέροια στάθηκε με δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου ο Σάββας Παντελίδης τονίζοντας πως οι αλλαγές έδωσαν το κάτι παραπάνω στην ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής του Γηραιού:

«Πετύχαμε μια σημαντική νίκη στο πιο κρίσιμο αγώνα μέχρι σήμερα. Μια ήττα θα μας δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα. Ήρθε δίκαια και αν και στο πρώτο μέρος ο αντίπαλος είχε καλύτερες ευκαιρίες, αλλά στην συνέχεια αντιστρέψαμε την κατάσταση. Είχαμε σχεδιάσει στο β΄ μέρος να κυνηγήσουμε το γκολ. Μας βγήκε και είμαστε ευχαριστημένοι. Έπαιξαν με ψυχή οι παίκτες μου και ιδιαίτερα στα παιδιά που ήρθαν από τον πάγκο και μας έδωσαν τα κάτι παραπάνω. Έχουμε σημαντικό αγώνα το Σάββατο και πρέπει να σταματήσουμε να πανηγυρίζουμε.

Στις περισσότερες αναμετρήσεις ο αντίπαλος μας κερδίζει με μια ευκαιρία. Είμαστε μια ομάδα που θέλει ψυχολογία. Ρισκάραμε και μας βγήκε στον αγώνα με την Βέροια. Συνήθως όταν βρίσκεσαι σε πίεση βγάζεις αντίδραση και αυτό το δείξαμε».

Για τις μετεγγραφές: «Προσπαθούμε να πάρουμε κάποιους παίκτες αλλά δεν είναι εύκολο. Όπως είδατε και σήμερα δεν είναι εύκολο να παίζεις με δυο αριστερά μπακ. Θα προσπαθήσουμε αλλά δεν είναι εύκολο να πείσεις τους παίκτες και ιδίως κάτω των 23 ετών για να έρθουν να σε βοηθήσουν».

Για την έλλειψη στα στόπερ: «Το είπα και το Σάββατο πήραμε ένα παιδί τον Τζανετόπουλο για να μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε και ως χαφ αλλά την επόμενη μέρα χάσαμε τον Μπαρτολίνι και επίσης τραυματίστηκε ο Ζιαμπάρης τον οποίο έχουμε χάσει τουλάχιστον για ένα μήνα και μπορεί να είναι πολύ περισσότερο. Δεν πάει τόσο καλά η υπόθεση του».

 

Από τη μεριά του, ο Θωμάς Γράφας προανήγγειλε εξελίξεις στην Βέροια καθώς υποστήριξε πως θα έχει συνάντηση με την διοίκηση του συλλόγου ζητώντας να αλλάξουν κάποια πράγματα για να παραμείνει στο σύλλογο.

«Ως προς το παιχνίδι και το αποτέλεσμα, ένα πάρα πολύ δύσκολο αποτέλεσμα για την ομάδα της Βέροιας. Θεωρώ ότι όποια ομάδα έβαζε πρώτη το γκολ θα έπαιρνε και το παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο δεν μπήκαμε τόσο καλά, στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε τις ευκαιρίες αλλά δεν τις κάναμε γκολ και όπως προείπα ευτύχησε ο Ηρακλής να σκοράρει και εκεί έγειρε η πλάστιγγα υπέρ αυτού. Το αποτέλεσμα είναι δύσκολο και πρέπει η ομάδα να το διαχειριστεί.

Είχαμε να αντιμετωπίσουμε και την κούραση, βάλαμε κάποια παιδιά που επίσης θέλουν χρόνο. Σε διαφορετικό αποτέλεσμα τα πράγματα θα ήταν πάρα πολύ καλά παρόλα αυτά η ομάδα πρέπει να συνεχίσει να παλεύει γιατί είναι στο στόχος της. Πόσο μάλλον αν παίρναμε αυτό το ματς. Θεωρώ ότι αν είχαμε αυτά τα δυο στοιχεία, αν μπαίναμε πιο καλά στο πρώτο ημίχρονο και μετουσιώναμε σε γκολ τις φάσεις που είχαμε ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα, αυτά έχει το ποδόσφαιρο».

-Επηρεάστηκαν οι παίκτες σας από το γεγονός ότι είχαν αφαιρεθεί τρεις πόντοι από τον Ηρακλή;

«Σε καμία περίπτωση δεν ήταν η Βέροια των προηγούμενων αγωνιστικών αλλά δεν θέλω να μπω στην λογική ότι επηρεάστηκαν τα παιδιά με το θα αφαιρεθούν οι βαθμοί και δεν έρχεται καλά ο Ηρακλής. Νομίζω ότι ήταν σημαντικός ο παράγοντας των συνεχόμενων παιχνιδιών, ο Ηρακλής προέρχεται από ένα ματς λιγότερο. Μας επηρέασε πολύ η κούραση. Δεν νομίζω ότι στο μυαλό τους δεν γνώριζαν τι ματς είχαμε να δώσουμε».

-Εσείς είχατε συνειδητοποιήσει τη σημασία του σημερινού ματς, γιατί δεν το είδαμε από τις αλλαγές σας;

«Είμαι ικανοποιημένος που αυτή τη στιγμή η Βέροια είναι σωμένη, αν έληγε σήμερα το πρωτάθλημα θα ήταν σωμένη. Πάντα είμαι συνειδητοποιημένος και για το παιχνίδι το σημερινό. Τι θέλετε να πείτε για τις αλλαγές, αν είμαι ικανοποιημένος για τις αλλαγές που έκανα».

-Είναι λογικό να βάζετε τον Τζιώρα που δεν έχει παίξει ποτέ Super League και να βγάζετε ένα έμπειρο φορ;

«Αυτή η αλλαγή έγινε στο 80' και είχε σαν στόχο το φρεσκάρισμα, συν του ότι υπήρχαν φάσεις να κάνουμε γκολ σε εκείνη τη θέση αλλά το γκολ δεν ήρθε. Οπότε κάτι έπρεπε να φρεσκάρω, έτσι το είδα, και δεν έχει να κάνει με το πρόσωπο που μπαίνει και ποιος βγαίνει. Δεν παίζουν ποδόσφαιρο τα πρόσωπα αλλά το πως είναι ο καθένας στην συγκεκριμένη μέρα. Αν εσείς ήσασταν ευχαριστημένοι οκ, εγώ δεν ήμουν. Εσείς είπατε πριν ότι δεν ήταν καλά σήμερα και για αυτό πήγαμε σε αυτή την αλλαγή, να βάλουμε ένα παιδί ποιο ξεκούραστο. Εκ των υστέρων μπορούμε να λέμε τα πάντα».

-Ακολουθεί πρόγραμμα φωτιά κόντρα σε μεγάλους αντιπάλους, τι θα γίνει;

«Πολύ δύσκολο. Αυτό που σας ενδιαφέρει εσάς είναι το αύριο. Το τι θα γίνει με την ομάδα, πως θα προχωρήσει, τι θα κάνει. Η Βέροια είναι μια ομάδα, θα έχω μια συνάντηση με την διοίκηση το βράδυ, αν δεν γίνουν αυτά που θέλω, δεν θα συνεχίσω στην ομάδα. Αν γίνουν αυτά που θέλω η Βέροια δεν έχει να φοβηθεί κανέναν αντίπαλο. Σας το λέω να το ξέρετε. Θα έχω συνάντηση με τον κ. Παπαδόπουλο. Είναι δικά μας θέματα εσωτερικά, θα υπάρχουν ξεκάθαρα πράγματα. Ότι δεν αρέσει σε εσάς δεν αρέσει και σε μένα, ότι δεν αρέσει σε μένα δεν αρέσει και σε εσάς.  Δεν θα προσπαθούμε να λέμε άλλα και άλλα. Όσο είμαι εδώ θα ακούτε αλήθειες από μένα, αλήθειες όμως. Το ίδιο θέλω και εγώ να συμβαίνει από εσάς».

-Ποιο θα είναι το αντικείμενο της συζήτησης, θέματα ενίσχυσης;

«Δεν είναι μόνο ενίσχυσης. Είναι προβλήματα τα οποία προβληματίζουν και εσάς. Είναι τέτοια προβλήματα και σας λέω ξανά με ρωτήσατε για ένα δύσκολο σερί παιχνιδιών. Είναι όντως δύσκολο αν όμως κάποια πράγματα μπουν στη θέση τους σας λέω ξανά ότι η Βέροια αυτή τη στιγμή είναι σωμένη και θα σωθεί, όποιος και αν είναι εδώ. Η Βέροια έχει τη δυνατότητα να σωθεί».