Skip to main content

Παντελίδης: Πετυχημένη η χρονιά του Άρη, να πνίγουμε τον αντίπαλο

«Προσωπικά θέλω να κάνει η ομάδα ένα βήμα προς τα πάνω.Θέλουμε να την απολαμβάνουμε σε μεγαλύτερο βαθμό και διάρκεια», είπε ο κόουτς των κιτρινόμαυρων

Στην απολογιστική συνέντευξη Τύπου, ο Σάββας Παντελίδης ξεχώρισε στιγμές, περιέγραψε την ομάδα που θέλει να δημιουργήσει αλλά και στις αλλαγές που θα υπάρχουν στο αγωνιστικό τμήμα του Άρη.

Σύμφωνα με το «Gazzetta», ο κόουτς των «κιτρινόμαυρων» σημείωσε αρχικά: «Η χρονιά ήταν επιτυχημένη. Η ομάδα ήρθε από μια τετραετία σε κατηγορίες που δεν της άξιζε να βρίσκεται, συν τα δύο δύσκολα χρόνια που προηγήθηκαν, άρα μιλάμε για έξι χρόνια. Και φέτος έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο και επέστρεψε στην Ευρώπη. Αγαπώ τη δουλειά μου και σέβομαι τους συναδέλφους μου, ήξερα από την αρχή τη δυσκολία της αποστολής μου κι όταν ήρθα, δεν είπα ότι θα τα αλλάξω όλα. Χρειάστηκε να δουλέψουμε πολύ για να πάρουμε το μάξιμουμ από τους παίκτες τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου, κυρίως όμως για να δεθούμε σαν οικογένεια. Αυτό μας δημιούργησε δυσκολίες.

Ξέρετε όλοι σας ότι μετά το ματς με την Ξάνθη θα μπορούσε να μην υπήρχε επόμενη μέρα. Για μένα όμως η πιο δύσκολη στιγμή δεν ήταν αυτό το ματς, αλλά η επόμενη μέρα του αποκλεισμού στο κύπελλο αλλά και της εμφάνισης στη Λιβαδειά. Ένιωσα ότι χάνουμε αξιοπρέπεια σαν ομάδα και πρόσωπα. Όλοι μας αναλογιστήκαμε και τις ευθύνες μας αλλά και το πόσο μεγάλο είναι το κλαμπ που υπηρετούμε. Το ματς με την Ξάνθη ήταν η αρχή. Ακόμη και τώρα όμως δεν έχουμε φτάσει στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας. Υπάρχει η βούληση να γίνουμε καλύτεροι σε οργάνωση και λειτουργικά θέματα, πέρα από τα αγωνιστικά. Η ομάδα δεν ήταν εκεί που έπρεπε. Το πράγμα αρχίζει να ξαναμεγαλώνει».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη βασική αλλαγή της ομάδας. «Σε διάστημα δύο μηνών, η ομάδα ανέβασε τα τρεξίματά της κατά 30%. Αρχικά βέβαια πληρώσαμε το κόστος, αλλά η ομάδα ήταν διαφορετική στον δεύτερο γύρο. Καταφέραμε σε μια δύσκολη χρονιά, να πετύχει η ομάδα 15 νίκες και 46 γκολ που νομίζω ότι στις σχετικές κατηγορίες, κατατάσσεται η χρονιά σε μια από τις καλύτερες στην ιστορία της ομάδας. Κυρίως όμως, ήταν αυτό που εισέπραττα εγώ και με κάνει να απολαμβάνω τη δουλειά μου. Μεταδώσαμε ενθουσιασμό στον κόσμο, θέλαμε να του δείξουμε τι θέλουμε να κάνουμε και δημιουργήσαμε μια βάση για να έχει όραμα. Τον κάναμε να πιστέψει και πάλι στην ομάδα. Ο Σάββας Παντελίδης αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένα δημοσιεύματα του Τύπου. «Είμαι άνθρωπος που δέχομαι πάντα την κριτική γιατί με κάνει καλύτερο. Κάποιες στιγμές όμως υπήρχαν και κακόβουλα δημοσιεύματα. Και σ’ αυτό όμως, η ομάδα μόνη της αλλά και συνολικά… απαντήσαμε και πείσαμε ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Αυτό θέλουμε. Τη σωστή και μεθοδική επανακαθιέρωση της ομάδας».

«Αυτό που έγινε είναι παγκόσμιο φαινόμενο»

Αναφέρθηκε και στο επίπεδο επικοινωνίας που υπάρχει με τους Θόδωρο Καρυπίδη, Ντίνο Διαμαντόπουλο. «Έχω έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο που είναι μια γραπτή απεικόνιση μιας προφορικής συμφωνίας. Η ψυχή όλων είναι η επικοινωνία που υπάρχει μέσα στο τμήμα μεταξύ εμού, του προέδρου και του Ντίνου Διαμαντόπουλου. Μέχρι στιγμής γίνεται πολύ σωστά για να κάνουμε την ομάδα καλύτερη σε όλα τα επίπεδα. Αυτή η σωστή επικοινωνία έφερε κάτι σπάνιο. Είχαμε 100% επιτυχία στις μετεγγραφές, πράγμα σπάνιο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και υπάρχει λόγος που το καταφέραμε. Ξεκινάει από την επικοινωνία αλλά η βάση είναι η ικανότητα του Ντίνου Διαμαντόπουλου. Και με τον κύριο Καρυπίδη υπάρχει καλή επικοινωνία και σ’ αυτή τη βάση μπορούμε να προχωρήσουμε», είπε κι εκεί αναφέρθηκε στον στόχο.

«Πριν ολοκληρωθεί η ομάδα δεν θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για στόχο. Προσωπικά θέλω να κάνει η ομάδα ένα βήμα προς τα πάνω κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το τι βλέπει στο γήπεδο, αλλά σε όλα τα θέματα όπως το λειτουργικό και οργανωτικό. Θέλουμε να απολαμβάνουμε την ομάδα σε μεγαλύτερο βαθμό και διάρκεια».

«Μετεγγραφές σε κάθε θέση»

Ο έμπειρος τεχνικός δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες σχετικά με την ενίσχυση της ομάδας. «Θα έχουμε μια-δύο μετεγγραφές σε άμυνα και μεσαία γραμμή και 2-3 στην επίθεση. Πρέπει να δούμε επίσης τα παιδιά που υπάρχουν. Αυτά που μπορούν να δώσουν κάτι περισσότερο αλλά κι αυτά που πιστεύουμε ότι τα προβλήματα που μας δημιουργούν είναι περισσότερα από αυτά που μας προσφέρουν. Υπάρχουν συμβόλαια που λήγουν και άλλα που μπορεί να διακοπούν. Ο αριθμός των μετεγγραφών θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των παιδιών που θα φύγουν. Σίγουρα θα υπάρξουν συμπληρωματικές κινήσεις γιατί πρέπει η ομάδα να έχει δύο παίκτες σε κάθε θέση. Όλα είναι στο σωστό δρόμο, υπάρχει επικοινωνία».

Εκεί ρωτήθηκε για τους δανεικούς παίκτες και κυρίως για την περίπτωση του Ματέο Γκαρσία. «Είναι κάτι που περιμένουμε. Δεν υπάρχει εξέλιξη. Επειδή υπάρχει και το ευρωπαϊκό παιχνίδι, η ομάδα θα πρέπει να προγραμματίσει. Είναι ένα ζήτημα το οποίο μπορεί να αλλάξει από μέρα σε μέρα. Η εικόνα του δείχνει ότι θέλει να μείνει, αλλά το τι θέλει ο ίδιος είναι μικρό το ποσοστό σε σχέση με το πώς θα το διαχειριστεί η ομάδα μου», είπε και επιβεβαίωσε επίσης ότι στα «θέλω» του Άρη για την ενίσχυση… «βλέπουμε και το ελληνικό στοιχείο.

Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε να ακουμπήσουμε».

«Θα άλλαζα τον αγώνα του κυπέλλου»

Ο Σάββας Παντελίδης απέδειξε ότι το αγκάθι που έχει ακόμη στην ψυχή του είναι ο αποκλεισμός από το κύπελλο Ελλάδας λέγοντας ότι… «αυτό θα άλλαζα» και συμπλήρωσε για τον αγώνα με τον Λεβαδειακό. «Μετά το ματς της Λιβαδειάς όλα έγιναν εύκολα. Κάποια παιδιά με την προσωπικότητά τους βοήθησαν, βγήκαν μπροστά. Το τι λέει ένας προπονητής έχει μικρή σχέση με το τι κάνουν οι παίκτες όταν μένουν μόνοι τους. Για μεγάλο διάστημα δεν είχαμε καλά αποδυτήρια. Κι αυτό είναι κομμάτι που θέλει βελτίωση. Κάποια παιδιά πήραν το μήνυμα μέσα από τα γκρουπ ατομικών προπονήσεων. Βέβαια, στην εξέλιξη της ομάδας μέτρησε η προσθήκη των Κόρχουτ, Λάρσον και Ρος. Κυρίως όμως μπήκε στο μυαλό όλων ότι δεν είμαστε γι’ αυτό και δεν μας αξίζει. Σε λίγες ημέρες θα δείτε κάτι και θα καταλάβετε τι ήταν για μας αυτή η χρονιά.

«Πιστεύω στην ομάδα και όχι στο άτομο»

Ο Σάββας Παντελίδης ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο απώλειας παικτών (π.χ. Ματέο Γκαρσία) και απάντησε… «είμαστε μια ομάδα που αν χρειαστεί αν γίνει κάτι τέτοιο θα το καλύψουμε. Πιστεύω περισσότερο στην ομάδα και λιγότερο στο άτομο. Αν πετύχουμε στον σχεδιασμό δεν θα έχουμε πρόβλημα να αντιμετωπίσουμε τα πάντα. Χρειάζεται και ποσοτική υποστήριξη», είπε και συμπλήρωσε: «Στόχος μας είναι να έχουμε μια καλύτερη ομάδα. Όταν ολοκληρωθεί το ρόστερ και πετύχουμε κάποια πράγματα σε διάφορα επίπεδα, θα μιλήσουμε περισσότερο. Είναι πολύ εύκολο για μένα να βγω και να πω τι θέλω, σημασία έχει όμως να έχουν βαρύτητα τα λόγια μου. Αν δεν γίνουν αυτά που θέλουμε, δεν θα είμαι υπόλογος σ’ αυτά που θα πω; Δεν φοβάμαι, το απέδειξα από την πρώτη μέρα όπου είχα πει ότι ήρθα για την Ευρώπη».

«Να πνίγουμε τον αντίπαλο»

Αναφέρθηκε και στον Μπρούνο Γκάμα τονίζοντας ότι… «ελπίζουμε ότι τον Αύγουστο θα είναι μαζί μας αλλά θα πρέπει να κάνουμε υπομονή γιατί είναι ένας δύσκολος τραυματισμός» και ρωτήθηκε για το ποδόσφαιρο που θέλει να παίξει η ομάδα του. «Όταν λέω ότι θέλω να βλέπω την ομάδα ένα βήμα παραπάνω, εννοώ και αυτό. Τα παιδιά μπορούν να το πετύχουν. Θέλω να παίζουμε ποδόσφαιρο μεγάλης έντασης, να πιέζει ψηλά, να μπορεί να πνίξει τον αντίπαλο και να αναγκάζεις τον αντίπαλο να μην αντέχει στην πίεση. Αυτό είναι το κέρδος».

Πηγή: Gazzetta.gr