Skip to main content

«Πάνθηρες», ΔΙΑΣ και security στην Αριστοτέλους για τα Χριστούγεννα

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για την εορταστική περίοδο σε όλο τον άξονα της Αριστοτέλους.

Υπό το άγρυπνο βλέμμα δεκάδων αστυνομικών θα βρίσκεται, την εορταστική περίοδο, ο άξονας της Αριστοτέλους, ο οποίος θα είναι το επίκεντρο των εκδηλώσεων που έχει σχεδιάσει ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός των μέτρων ασφάλειας και αστυνόμευσης από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης είναι ήδη έτοιμος και έχει αρχίσει σταδιακά να εφαρμόζεται.

Είχαν προηγηθεί επαφές, το προηγούμενο διάστημα, της διοίκησης του δήμου και κυρίως του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρη Δαγκλή με την Αστυνομική Διεύθυνση.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων εκπρόσωποι του κεντρικού δήμου παρουσίασαν στους επικεφαλής των αστυνομικών αρχών τα όσα έχουν προγραμματίσει για φέτος σε όλο τον άξονα, από την 1η Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου (δείτε εδώ και εδώ).

Σημειώνεται ότι φέτος για πρώτη φορά ο δήμος αποφάσισε να μεταφέρει μεγάλο μέρος των εορταστικών  δραστηριοτήτων στην πλατεία των Δικαστηρίων (πίσω από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου), μια περιοχή με έντονη παραβατικότητα. Εκεί στήνεται ήδη χριστουγεννιάτικη αγορά και χριστουγεννιάτικο χωριό με δράσεις για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.

«Πάνθηρες», ομάδα ΔΙΑΣ και  στην Αριστοτέλους

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης εντατικοποιεί τις δράσεις της σε όλο τον άξονα της Αριστοτέλους, προκειμένου να αποτραπούν παραβατικές ενέργειες. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, την περασμένη Κυριακή ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντή Θεσσαλονίκης Λάζαρος Μαυρόπουλος βρέθηκε για αρκετές ώρες στον άξονα και πραγματοποίησε αυτοψία.

Οι «Πάνθηρες», η γνωστή ομάδα με τους μαυροφορεμένους αστυνομικούς, η οποία φέρει βαρύτερο οπλισμό, θα πραγματοποιούν πιο εντατικές περιπολίες πρωί – βράδυ στην Αριστοτέλους. Η παρουσία τους θα είναι ιδιαίτερα εμφανής για την αποτροπή παραβατικών πράξεων. Ήδη το βανάκι της ομάδας έχει εγκατασταθεί εδώ και μέρες πάνω από την πλατεία Δικαστηρίων.

Σε όλη την περιοχή, πίσω από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου έως τη Λεωφόρο Νίκης, θα βρίσκονται καθημερινά οκτώ μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ. Παράλληλα, άντρες της Ασφάλειας με πολιτικά θα είναι διασκορπισμένοι στον άξονα και κυρίως στο σημείο κοντά στην αγορά Καπάνι. Μεταξύ των στόχων της αστυνομίας είναι να αποτραπούν οι μικροκλοπές στους επισκέπτες του κέντρου της πόλης και μπει φρένο στη δράση πορτοφολάδων.

Μια διμοιρία από την Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης θα είναι σταθμευμένη τις βραδινές ώρες στο πέταλο της Αριστοτέλους. Επίσης, ελέγχους για το παρεμπόριο θα πραγματοποιεί και μικτό κλιμάκιο με άντρες της ΕΛΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας. Σε επιφυλακή θα βρίσκεται και κλιμάκιο της Τροχαίας για να παρεμβαίνει όπου χρειάζεται σε θέματα κυκλοφορίας και παράνομης στάθμευσης.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου έντονη θα είναι και η παρουσία των αντρών της Δημοτικής Αστυνομίας, ενώ επί 24ωρου ιδιωτική εταιρεία security θα βρίσκεται σε όλο τον άξονα για να προστατεύει κυρίως τον εορταστικό διάκοσμο.

«Τα αστυνομικά μέτρα θα είναι σε πλήρη ισχύ όταν θα ξεκινήσουν και επίσημα οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Αριστοτέλους. Στόχος είναι να κυλήσει ομαλά η εορταστική περίοδος χωρίς προβλήματα», σημείωσε στη Voria.gr ο κ. Δαγκλής.  

Και φέτος ο άξονας της Αριστοτέλους, με το μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο, τις τριγωνικές φωτιζόμενες αψίδες, τα γυάλινα κουτιά με πούπουλα, το μουσικό κουτί και τη χριστουγεννιάτικη αγορά αναμένεται να δεχθεί πλήθος επισκεπτών την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Όπως έχει αναφέρει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, οι «Μαγεμένες Γιορτές» που αναμένεται να διαρκέσουν από 1η Δεκεμβρίου 2019 έως την 6η Ιανουαρίου 2020, θέτουν στο επίκεντρο τα παιδιά, τους νέους και την οικογένεια και έχουν ως σημείο αναφοράς τον άξονα της Αριστοτέλους.

Στις 7 Δεκεμβρίου θα γίνει το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Αριστοτέλους με μια εντυπωσιακή γιορτή ενώ η μεγάλη κορύφωση των εκδηλώσεων θα γίνει το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου με την αλλαγή του χρόνου και με τη συναυλία της Ελένης Φουρέιρα.