Skip to main content

Συνέδριο Γονιμότητας: Είχε εγκριθεί το βίντεο από ΕΣΡ- Τι λέει η δημιουργός του

Ο γενικός γραμματέας της Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής σημειώνει πως το σποτάκι δεν λέει στη γυναίκα «υποχρεώσου να κάνεις παιδί».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακυρωθεί το συνέδριο γονιμότητας, μετά το σάλο που προκάλεσε το σποτ προώθησής του, άφησε ο γενικός γραμματέας της Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, Κωνσταντίνος Πάντος. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι το σποτάκι εγκρίθηκε από το ΕΣΡ και παίζει εδώ και 10 μέρες στην τηλεόραση χωρίς να προκαλέσει καμία αντίδραση. «Αυτό το σποτάκι δε λέει στη γυναίκα υποχρεώσου να κάνεις παιδί, αλλά ενημερώσου. Είναι η αυτοβιογραφία μιας γυναίκας», σημείωσε. 

Μάλιστα υπογράμμισε ότι μετά την κριτική που ασκήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χθες το βίντεο αποσύρθηκε. 

«Παρόλο που πιστεύω ότι δεν κάναμε κάτι λάθος, μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε χθες, το αποσύραμε. Μπορεί να ακυρώσουμε το συνέδριο και ας βρει τρόπους η πολιτεία να ενημερώσει τις γυναίκες», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Πάντος σχολίασε «ότι το πρόσωπο της ημέρας δεν πρέπει να είμαι εγώ. Πρέπει να είναι η σύγχρονη γυναίκα που πασχίζει μέσα από την καριέρα της να φτάσει εκεί που θέλει, αλλά είναι ανενημέρωτη όσον αφορά στα όρια που θέτει η φύση στη γονιμότητά της. Η φύση είναι ωμή και αδίστακτη και λέει ότι μετά τα 40 η γυναίκα οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να μπει στην εμμηνόπαυση. Εμείς πασχίζουμε να βοηθήσουμε τις γυναίκες που έχουν κλείσει τα 40-45 έτη, έρχονται σε εμάς για να αποκτήσουν παιδί και δεν ξέρουν ότι μπαίνουν στην εμμηνόπαυση». 

Όπως εξήγησε υπάρχει μια ορμόνη που δείχνει τη γονιμότητα και βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της στα 18-20 έτη και ήδη στα 35 έτη πέφτει στο 5% της αρχικής τιμής. 

Τι λέει η δημιουργός του επίμαχου βίντεο

Η δημοσιογράφος Κία Παπαδοπούλου που δημιούργησε το βίντεο που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και αποσύρθηκε, δίνει τη δική της ερμηνεία το περιεχόμενό του.

«Αυτό το κείμενο έχει την δική μου υπογραφή και καταθέτει ένα κομμάτι από την ψυχή μου. Σ αυτό το κείμενο έχω γράψει όλα όσα έχω βιώσει στο πετσί μου επειδή έκανα το έγκλημα να είμαι 10 χρόνια παντρεμένη χωρίς να έχω κάνει παιδιά. Γιατί έχω περάσει τα 40 και δεν έχω γίνει μάνα. Γιατί η δίκη μου οικογένεια έχει έναν υπέροχο αδέσποτο σκύλο και όχι παιδιά όπως θα «έπρεπε». Αυτές τις ερωτήσεις, που έχω βάλει ως ερινύες στο σποτ, τις έχω δεχτεί άπειρες φορές στη ζωή μου… η ειρωνεία είναι ότι τις έχω δεχτεί και από ανθρώπους που σήμερα σηκώνουν το δάχτυλο και με καταδικάζουν που τις έγραψα. Θέλετε να μου πείτε πως μόλις μια γυναίκα περάσει τα 40 ΔΕΝ είναι η πρώτη ερώτηση που της κάνουν; Ακόμα και στην τηλεόραση», αναφέρει.

Αναλυτικά η ανάρτησή της

«Έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά και αρχίζει ο απολογισμός.

Πέρασες στο πανεπιστήμιο

Έπιασες μια καλή δουλειά

Γνώρισες τον άντρα τον ονείρων σου και ξαφνικά… μαθαίνεις πως αυτό το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα.

«Φωνές: Άντε τι κάθεσαι! Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα;»

Τι έκανα λάθος;

Τίποτα δεν έκανες λάθος! Απλά δεν γνώριζες.

Αν ονειρεύεσαι να κάνεις την δίκη σου οικογένεια ΑΥΡΙΟ!

Φρόντισε να ενημερωθείς ΣΗΜΕΡΑ!

Κία Παπαδοπούλου

Αυτό το κείμενο έχει την δίκη μου υπογραφή και καταθέτει ένα κομμάτι από την ψυχή μου. Σ αυτό το κείμενο έχω γράψει όλα όσα έχω βιώσει στο πετσί μου επειδή έκανα το έγκλημα να είμαι 10 χρόνια παντρεμένη χωρίς να έχω κάνει παιδιά. Γιατί έχω περάσει τα 40 και δεν έχω γίνει μάνα. Γιατί η δίκη μου οικογένεια έχει έναν υπέροχο αδέσποτο σκύλο και όχι παιδιά όπως θα «έπρεπε». Αυτές τις ερωτήσεις, που έχω βάλει ως ερινύες στο σποτ, τις έχω δεχτεί άπειρες φορές στη ζωή μου… η ειρωνεία είναι ότι τις έχω δεχτεί και από ανθρώπους που σήμερα σηκώνουν το δάχτυλο και με καταδικάζουν που τις έγραψα. Θέλετε να μου πείτε πως μόλις μια γυναίκα περάσει τα 40 ΔΕΝ είναι η πρώτη ερώτηση που της κάνουν; Ακόμα και στην τηλεόραση.

Μου ζητήθηκε να γράψω το κείμενο για ένα κοινωνικό μνμ με θέμα την γυναικεία υπογονιμότητα. Αυτή είναι η δουλειά μου, είμαι δημοσιογράφος και έχω γράψει παρά πολλά κείμενα μετά από έρευνα. Τα ιατρικά δεδομένα μιλούν ξεκάθαρα πως η έλλειψη γνώσης είναι ένας από τους βασικούς λόγους της γυναικείας υπογονιμότητας. Δυστυχώς δεν μπορώ να ανατρέψω τα ιατρικά δεδομένα. Ακόμα και εγώ η ίδια αν είχα την γνώση που έχω σήμερα θα τα είχα κάνει όλα αλλιώς. Από πότε όμως είναι κακό να ενημερώνεται κάποιος όπως τονίζει το σποτ;

Στο κοινωνικό μνμ έχω τονίσει δυο λέξεις «ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει κάνει λάθος!» και φυσικά «ΑΝ ονειρεύεσαι να κάνεις την δίκη σου οικογένεια…». Μπορεί να ονειρεύεσαι κάτι άλλο στη ζωή σου. Απλά ενημερώσου! Αυτό τονίζει το μνμ, να διώξεις τις ενοχές που σου φορτώνουν οι άλλοι και φυσικά να ενημερωθείς σωστά!

Προσπαθήστε να βλέπετε και να κρίνεται σωστά ακόμα κι αν υπάρχει πολύ σκοτάδι!».