Skip to main content

Παντζαρτζίδης: Θέλουμε να κάνουμε ωραία πράγματα στο «Βικελίδης»

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας που ανέλαβε τις εργασίες στο Χαριλάου μίλησε για το χρονοδιάγραμμα αυτών αναλύοντας την κάθε ενέργεια του συνεργείου του.

Ο Βαγγέλης Παντζαρτζίδης, ιδιοκτήτης της εταιρείας που ανέλαβε τις εργασίες του «Κλεάνθης Βικελίδης» (Pantzartzidis Group), μίλησε στον ρ/σ «Arena» για το χρονοδιάγραμμα των βελτιωτικών έργων στο γήπεδο του Άρη, αναλύοντας την κάθε ενέργεια του συνεργείου του και τις εντολές της UEFA.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Παντζαρτζίδης:

Για τα έργα στο «Κλεάνθης Βικελίδης»: «Δεν μπορούν να γίνουν όλα μαζί μέσα σε έναν χρόνο. Σιγά-σιγά κάνουμε όσα μπορούμε. Φέτος έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τις εργασίες που είναι επιβεβλημένες, ώστε να διεξαχθεί ευρωπαϊκός αγώνας στο γήπεδο. Άνθρωποι της UEFA που ήρθαν να ελέγξουν το γήπεδο, είδαν ότι ξεκινήσαμε κάποιες εργασίες και συμφώνησαν με αυτά που του είπαμε ότι θέλουμε να κάνουμε. Πρέπει να είμαστε τελειωμένοι μέχρι τις 30 Ιουνίου για να μην έχουμε πρόβλημα, και θα είμαστε έτοιμοι πιστεύω».

Για τη συνάντηση με τους ανθρώπους της UEFA: «Του είπαμε πως κάθε εβδομάδα θα παίρνει ένα report που θα βλέπει τις εργασίες που κάνουμε και την πρόοδο του γηπέδου, με φωτογραφικό υλικό. Θέλουμε να είμαστε συνεπείς, ήδη την Παρασκευή θα πάρει το πρώτο report με κάποιες εργασίες που θα τελειώσουν αυτές τις μέρες. Μας είπε πως πρέπει να γίνουν όλα σωστά, δεν τον απασχολεί πως, αλλά θέλει να γίνουν».

Για το τι έχει βελτιωθεί στο γήπεδο: «Έχουν ήδη κατασκευαστεί τα πλαίσια των καινούριων δημοσιογραφικών, έχει γίνει ακόμη ένα μπουθ για τους σχολιαστές, έχουν ανακαινιστεί οι περισσότερες θύρες, έχει δρομολογηθεί και η παραγγελία των 19 τουρνικέ που θα μπούνε το καλοκαίρι. Η κερκίδα έχει ξεκινήσει να φτιάχνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι πάγκοι δεν γίνεται να βυθιστούν δυστυχώς, γιατί είναι η πισίνα κάτω από την Θύρα 7, αλλά οι άνθρωποι που θα κάθονται δίπλα στον πάγκο, δεν θα έχουν πρόβλημα βλέποντας το ματς».

Για την πρωτοβουλία κατασκευής κερκίδας στον αγωνιστικό χώρο: «Όλη η Ευρώπη έχει τέτοιες καινοτομίες. Έδωσε το ''οκ'' ο Πρόεδρος να το προχωρήσουμε και το προχωράμε. Θα υπάρχει και περισσότερη φύλαξη του χρόνου στο γήπεδο, θέλουμε να κάνουμε κάτι ωραίο. Θεωρούμε πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα με ρίψη αντικειμένων και δεν θα έχουμε πρόβλημα στο κομμάτι της εξέδρας μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Άρης φέτος ήταν η ομάδα με τα λιγότερα πρόστιμα. Θέλουμε να κάνουμε ωραία πράγματα στο γήπεδο. Έχει προδιαγραφές να γίνει ένα ωραίο γήπεδο, έχουμε πλάνο και το ακολουθούμε».

Για το χρονοδιάγραμμα των έργων: «Είναι οριακό το χρονοδιάγραμμα, ο κ. Καρυπίδης ήρθε δυο φορές στο γήπεδο, μου ζήτησε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να είμαστε έτοιμοι στις 30 Ιουνίου, και πιστεύω θα είμαστε. Αν χρειαστεί να ανάψουν οι προβολείς και να δουλεύει ο κόσμος και το βράδυ, θα γίνει κι αυτό. Θέλουμε να είμαστε πανέτοιμοι».

Για το τι θα αλλάξει στο γήπεδο εξωτερικά: «Θα τοποθετηθούν τέσσερις πίνακες απεικόνισης του γηπέδου έξω, για να μπορεί να βλέπει ο κόσμος τον χώρο και να κατευθύνεται. Θα βαφτούν και εξωτερικά η Θύρα 2 και η Θύρα 1. Παραλάβαμε ένα γήπεδο παρατημένο σχεδόν, αλλά έχουμε ξεκινήσει μια πολύ σοβαρή δουλειά, ειδικά στα ηλεκτρολογικά, θα ελέγχονται όλα από ένα δωμάτιο πλέον».

Για την παιδική κερκίδα του γηπέδου: «Η παιδική κερκίδα θα γίνει στη θύρα 2, από την πλευρά της θύρας 1. Εκείνο το κομμάτι θα οριοθετήσουμε και θα γίνει η παιδική κερκίδα, θα έχει και το δικό της κυλικείο. Η είσοδος 2Α θα είναι η είσοδος της παιδικής κερκίδας. Όποιος μπει από εκεί, δεν θα μπορεί να πάει να κάτσει αλλού στη θύρα. Το γήπεδο θα πληροί προδιαγραφές μέχρι και προκριματικά Champions League.

Για τον κόσμο που δουλεύει στο «Βικελίδης»: «Δουλεύει αρκετός κόσμος για να φτιαχτεί το γήπεδο. Γύρω στα τέλη Ιουνίου που θα δουλεύουμε με φουλ ρυθμούς, νομίζω θα είμαστε 70-100 άτομα εκεί».

Για τις εγκαταστάσεις του Νέου Ρύσιου: «Μέχρι 30 Ιουνίου δεν σκέφτομαι και δεν συζητώ για τίποτε άλλο. Πρέπει να τελειώσει το ''Κλεάνθης Βικελίδης'', να δώσουμε ό,τι χρειαστεί στο γήπεδο και μετά βλέπουμε. Έχουμε να κάνουμε πράγματα και στο Δασυγένειο, αλλά θα τα δούμε μετά».

Για την κερκίδα ΑΜΕΑ: «Κάναμε πρόταση στην UEFA για να γίνει ο χώρος των ΑΜΕΑ στις αποθήκες που είναι ανάμεσα στη Θύρα 2 και τη Θύρα 3. Έχουμε σχεδιάσει μια παρέμβαση εκεί, να γίνει ένας εξώστης, αλλά θα το ξέρουμε μέσα στις επόμενες ημέρες. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να μείνουν στο ίδιο μέρος».

Για το πλάνο του, να δημιουργηθεί στέγαστρο και στις υπόλοιπες θύρες του γηπέδου: «Τρέχουν πολύ εντατικά και αυτά τα σχέδια. Η μελέτη τελειώνει όμως. Είναι μεγαλύτερη επένδυση, θα την πάρει ο πρόεδρος μόλις τελειώσει και σε λίγες ημέρες θα είμαστε έτοιμοι να την παρουσιάσουμε στον κόσμο. Είναι κάτι πολύ εντυπωσιακό πάντως. Οι συνεργάτες στους οποίους δώσαμε αυτήν την αρχιτεκτονική μελέτη, είχαν μια συνάντηση με τον πρόεδρο, μίλησαν και μένουν κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να δρομολογηθούν για να μπορέσουμε να το παρουσιάσουμε».

Για την διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας στον Άρη φέτος: «Και παραπάνω εισιτήρια διαρκείας από τα 10.000 νομίζω είναι εφικτό νούμερο. Πιστεύω ότι θα γίνει φέτος. Τα μηνύματα που παίρνουμε είναι τέτοια, που μας κάνουν να αισιοδοξούμε».