Skip to main content

ΠΑΟΚ – Κορωνοϊός: Ποδόσφαιρο στην εποχή της καραντίνας

Ειδικό πρόγραμμα εκγύμνασης και απαραίτητες μετρήσεις για τους ποδοσφαιριστές περιλαμβάνει το πρόγραμμα των «ασπρόμαυρων».

Εκτός ομαδικών προπονήσεων μέχρι τις 27 Μαρτίου θα παραμείνει ο ΠΑΟΚ ακολουθώντας τους κανόνες της ελληνικής κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας και αναμένοντας τυχόν νέες οδηγίες για τον κορωνοϊό που θα αναπροσαρμόσουν ξανά το πρόγραμμα.

Σημειώνεται ωστόσο πως αυτό το διάστημα και μέχρι να γίνει η άρση των περιοριστικών μέτρων, η ζωή στον «Δικέφαλο» έχει προσαρμοστεί αναλόγως.

Πιο αναλυτικά, το «ασπρόμαυρο» τεχνικό τιμ έχει καταρτίσει ειδικό πρόγραμμα εκγύμνασης για κάθε ποδοσφαιριστή που ενημερώνεται και με τη σειρά του ενημερώνει τους προπονητές για τις προπονήσεις του μέσα από τα προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα επικοινωνίας που έχει στη διάθεσή του το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Στη συνέχεια γίνονται οι απαραίτητες μετρήσεις από το υπόλοιπο επιτελείο. Οι αναλύσεις των δεδομένων από το τμήμα performance με τον Τιάγκο Nτα Κόστα, τον Γιάννη Τσανικλίδη και τον εργοφυσιολόγο Γιώργο Ζιώγα και οι μετρήσεις βάρους και λίπους από τη διατροφολόγο Ιωάννα Πασπαλά.

Ο επικεφαλής του ιατρικού τιμ, Μάκης Παπασούλης με τον επικεφαλής των φυσικοθεραπευτών, Σάκη Καπούλα είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους παίκτες και επιβλέπουν τόσο την προπόνηση όσο και την αποθεραπεία όσων αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμών.