Skip to main content

ΠΑΟΚ-Άρης η επόμενη μέρα

Θα δανειστώ την γνωστή έκφραση για ντέρμπι ότι κρίνονται στις λεπτομέρειες. Ενίοτε κρίνονται από μια σειρά φάσεων οι οποίες στην οικονομία του αγώνα καταδεικνύουν ξεκάθαρα για το που γέρνει η πλάστιγγ

Το ντέρμπι της Τούμπας τελείωσε. Η πόλη μπορεί να ξαναμπεί σε καθημερινούς ρυθμούς μέχρι το επόμενο. Οι ομάδες έχουν την δυνατότητα να κάνουν ταμείο αναφορικά με την αγωνιστική τους παρουσία, ωστόσο πολλές φορές τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.


Ο ΠΑΟΚ επικράτησε ευκολότερα απ΄ όσο περίμενε κανείς κρίνοντας από την εικόνα ανάλογων αγώνων τα τελευταία χρόνια. Σ΄ αυτό συνέβαλαν πολλοί παράγοντες με κυριότερο το πρώτο γκολ, που ουσιαστικά ρίχνει τον αντίπαλο και ανοίγει τον δρόμο στον γηπεδούχο. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να ήθελε περισσότερο τη νίκη, είχε και την ευκαιρία να την πάρει. Ήταν από τα παιχνίδια που αν πάνε καλά από την αρχή δύσκολα κάτι …στραβώνει. Η ομάδα τώρα χρειάζεται διάρκεια, αυτή άλλωστε θα ψάξει να βρει. 


Ο Άρης έχει για μια ακόμα αγωνιστική σοβαρά παράπονα. Όλη η αλήθεια είναι κρύβεται στην τοποθέτηση του προπονητή του. Ο Έκτορ Κούπερ έδωσε το σύνθημα. Ο αγώνας τελείωσε γίνεται αυτοκριτική και η ομάδα συνεχίζει την προσπάθεια της στο δρόμο που έχει χαράξει για την κορυφή. Ο δρόμος δεν είναι εύκολος ούτε θα είναι ποτέ, απλά όλοι οφείλουν να αντιληφθούν την ιστορική ευθύνη που έχουν αναλάβει να βγάλουν εις πέρας αυτό το έργο.

 

Ο Άρης έχει αλλάξει επίπεδο και είναι αποφασισμένος να περάσει δια πυρός και σιδήρου. Άνθρωπος κλειδί την δεδομένη χρονική περίοδο μπορεί να αποδειχτεί ο Αργεντινός προπονητής. Αυτός έχει την δυνατότητα λόγω εμπειριών και παραστάσεων να αποτελέσει το εφαλτήριο για τον κιτρινόμαυρο σύλλογο. Τίποτα στη ζωή δεν σου προσφέρεται απλόχερα αν δεν παλέψεις να το κατακτήσεις και ο χρόνος έχει ωριμάσει πια σε κάθε επίπεδο και κόντρα σε κάθε αστάθμητο παράγοντα.