Skip to main content

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 1-0

Ο ΠΑΟΚ τα βρήκε σκούρα κόντρα στον Ατρόμητο, αλλά με ήρωα το Θανάση Παπάζογλου έφτασε στη νίκη και το -5 από τον Παναθηναϊκό. Ο υψηλόσωμος φορ, έστω και με μπόλικη δόση τύχης, άνοιξε λογαριασμό στη S
Ο χρόνος περνούσε, το γκολ δεν ερχόταν, ο ΠΑΟΚ έμοιαζε ακίνδυνος, αλλά άπαντες ήξεραν ότι, εν τέλει, θα κερδίσει. Γνωστό και το σκορ. 1-0. Το ερώτημα αφορούσε τον σκόρερ. Ο ρόλος του ήρωα ανατέθηκε τούτη τη φορά στον Παπάζογλου, με τον υψηλόσωμο φορ να ανοίγει λογαριασμό στη Superleague.
Η νίκη επί του Ολυμπιακού «ανάγκασε» τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να αψηφήσουν τις καιρικές συνθήκες και να ζεστάνουν την Τούμπα, περιβάλλοντας με θέρμη τους θριαμβευτές του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Οι ασπρόμαυροι ξεκίνησαν νωχελικά, επιτρέποντας στους Περιστεριώτες να πλησιάσουν δις σε ένα τέρμα, αλλά ο Χαλκιάς έκανε το χρέος του, τόσο στο σουτ του Μπρίτο, στο τέταρτο λεπτό, όσο και στο τετ-α-τετ με τον Αναστασάκο στις παρυφές του πρώτου τετάρτου. Ο ΠΑΟΚ απάντησε, δια ποδός Βιεϊρίνια, στο 17’, αλλά το σουτ του Πορτογάλου εξτρέμ εξουδετερώθηκε από τον Μιχαηλίδη, που ήταν σε ετοιμότητα. Η αδυναμία του Δικεφάλου, ωστόσο, να βρει ρυθμό επέτρεπε στον Ατρόμητο να διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων και να φτάσει εκ νέου κοντά σε ένα γκολ, στο 34΄, με τον Μπρίτο. Η κερκίδα αποφάσισε να δώσει το έναυσμα στους ασπρόμαυρους, που έμοιαζαν εγκλωβισμένοι, ωστόσο το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς περαιτέρω συγκινήσεις.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να παρατάσσεται με μια διαφοροποίηση στην ενδεκάδα του. Ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς επανήλθε δριμύτερος, περνώντας στη θέση του αναιμικού Κριστιάνο. Ο Δικέφαλος κέρδισε μέτρα, το παιχνίδι μεταφέρθηκε στην περιοχή των φιλοξενουμένων και η πίεση γινόταν, προϊόντος του χρόνου, ολοένα και μεγαλύτερη. Σε καταστάσεις πίεσης, βέβαια, ελλοχεύει ο κίνδυνος της αντεπίθεσης, αλλά ο Μαλεζάς εξουδετέρωσε άριστα τον Περόνε, όταν εκείνος αποφάσισε να προχωρήσει κατά μέτωπο κι ενώ ο Αναστασάκος καραδοκούσε δίπλα του. Ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ, μάλιστα, αστόχησε στο 62’προ του Χαλκιά, στην κατάληξη ακόμη μιας αντεπίθεσης κι ενώ προηγουμένως ο Μουσλίμοβιτς δεν κατόρθωσε να σκοράρει με μονοκόμματο σουτ. Ο Βόσνιος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα λίγο αργότερα, ευρισκόμενος σε καταφανή θέση οφσάιντ, ενώ το πόδι του Ολιβέιρα σταμάτησε το σουτ του Γκαρσία λίγο αργότερα. . Η προβλέψιμη ανάπτυξη του ΠΑΟΚ, που προσπαθούσε με τις σέντρες του Βιεϊρίνια να φτάσει στο χρυσό γκολ, ήταν βούτυρο στο ψωμί των φιλοξενουμένων που είχαν οχυρωθεί στην εστία τους. Η είσοδος του Παπάζογλου ήταν επιβεβλημένη, με βάση τον τρόπο ανάπτυξης του Δικεφάλου, και ο Σάντος έριξε στο παιχνίδι τον υψηλόσωμο φορ δέκα λεπτά πριν το τέλος. Κι εκείνος τον δικαίωσε, έστω και από σπόντα, δύο λεπτά πριν την εκπνοή. Σουτ του Μουσλίμοβιτς η μπάλα στο πόδι του Παπάζογλου και από εκεί βασανιστικά και σαδιστικά στα δίχτυα του Μιχαηλίδη. Με το γνωστό 1-0, λοιπόν, ο Δικέφαλος ξεπέρασε το σκόπελο του σκληροτράχηλου Ατρόμητου, διευρύνοντας, παράλληλα, το ασύλληπτο σερί που αφορά το απαραβίαστο της εστίας του, καθώς διατήρησε το μηδέν για όγδοο διαδοχικό παιχνίδι Πρωταθλήματος. Και για να μην ξεχνιόμαστε, μείωσε τη διαφορά από την κορυφή στους πέντε βαθμούς. Προς το παρόν, ωστόσο, προέχει το Κύπελλο και η αναμέτρηση με τον ΠΑΣ. Ο ΠΑΟΚ οφείλει να δείξει το καλό του αγωνιστικό πρόσωπό του στους Ζωσιμάδες, ούτως ώστε να παραμείνει στη διεκδίκηση και των δύο φετινών στόχων του.