Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020
x

ΠΑΟΚ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΒΕΡΝΜΠΛΟΥΜ, ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ, ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ

Οι τρεις ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου» υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις επαναξιολόγησης της κατάστασης των τραυματισμών τους.

Σε ιατρικές εξετάσεις επαναξιολόγησης της κατάστασης των τραυματισμών τους υποβλήθηκαν οι Πόντους Βέρνμπλουμ, Χοσέ Μαουρίσιο, Αντρέ Βιεϊρίνια προκειμένου να εκτιμηθεί η πορεία της αποθεραπείας τους.

Όπως ενημέρωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στον Σουηδό χαφ ο οποίος ενώ είχε σχεδόν επανενταχθεί στο πρόγραμμα της ομάδας αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην πτέρνα, διαγνώστηκε μια οστική αντίδραση καταπόνησης (οστικό οίδημα) στο οστό της πτέρνας.

Στην περίπτωση του Σκανδιναβού μέσου ακολουθήθηκαν όλα τα απαραίτητα θεραπευτικά μέσα (φαρμακευτική θεραπεία, αποφόρτιση με υπερβαρικό οξυγόνο), ενώ πραγματοποιήθηκε και ιατρικό συμβούλιο με ειδικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό με σκοπό την αιτιολόγηση του προβλήματος και τη θεραπεία.

Στο ιατρικό συμβούλιο συμφωνήθηκε το νέο πλάνο αποκατάστασης, σε συνέχεια των θεραπειών που έχει ήδη κάνει ο ποδοσφαιριστής. Το τέλος της πρώτης περιόδου αυτής της αποθεραπείας υπολογίζεται σε περίπου τέσσερις εβδομάδες, οπότε θα πραγματοποιηθεί νέα αξιολόγηση της κατάστασης.

Ο Ζοσέ Μαουρίσιο έχει περάσει όλα τα τεστ ετοιμότητας στο 100%. Την προσεχή Δευτέρα, ο Βραζιλιάνος χαφ θα περάσει από τα τελικά εργομετρικά τεστ και από την ερχόμενη εβδομάδα θα μπει σε διαδικασία σταδιακής επανένταξης στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων, ώστε να ετοιμαστεί και αγωνιστικά για την επάνοδό του στις επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας.

Τέλος, Ο Αντρέ Βιεϊρίνια υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, η οποία ήταν καθαρή, ενώ και τα τεστ ετοιμότητας έδειξαν πως η αποθεραπεία του εξελίσσεται πολύ καλά. Σε 3-4 εβδομάδες ο αρχηγός του «Δικεφάλου» θα υποβληθεί στα τελικά τεστ ετοιμότητας προκειμένου να μπει κι εκείνος σε διαδικασία σταδιακής επανένταξης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ