Skip to main content

ΠΑΟΚ και Σάλπι ξέσπασαν απέναντι στον Πανιώνιο

Τι κι αν έπαιζε χωρίς τον 12ο παίκτη του; Τι κι αν προερχόταν από ένα αρνητικό σερί τριών ηττών στο Πρωτάθλημα; Ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός και ο Πανιώνιος πλήρωσε τα σπασμένα για το άσχημο ξεκίνημά του
Τι κι αν έπαιζε χωρίς τον 12ο παίκτη του; Τι κι αν προερχόταν από ένα αρνητικό σερί τριών ηττών στο Πρωτάθλημα; Ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός και ο Πανιώνιος πλήρωσε τα σπασμένα για το άσχημο ξεκίνημά του στο φετινό Πρωτάθλημα. Με τρία γκολ στα πρώτα 35 λεπτά, ο Δικέφαλος «καθάρισε» το παιχνίδι, με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη να κάνει επιτέλους σεφτέ σε εγχώριο επίπεδο και να έχει συμμετοχή σε όλα τα ασπρόμαυρα γκολ.

Βέβαια, σημαντικό ρόλο στην απελευθέρωση και την απόδοση του Έλληνα επιθετικού έπαιξε η αλλαγή του συστήματος, το οποίο μετατράπηκε σε 4-4-2, και η χρησιμοποίησή του στη φυσική του θέση, στη γραμμή κρούσης, πλάι σε έναν -πιο- βαρύ φορ. Μόλις στο όγδοο λεπτό, ο “Σάλπι” επωφελήθηκε από την απόκρουση του Μάχο στο σουτ του Ελ Ζαρ και γύρισε συρτά την μπάλα στην καρδιά της κυανέρυθρης άμυνας, όπου καραδοκούσε ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς για να ανοίξει το σκορ.Τρία λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του διεθνούς φορ να χριστεί σκόρερ. Ο Σακελλαρίου πραγματοποίησε έξοχη σέντρα και ο Σαλπιγγίδης με κοντινή προβολή νίκησε τον Μάχο, πανηγυρίζοντας το πρώτο του γκολ στο Πρωτάθλημα άμα τη επιστροφή του στον Δικέφαλο. Ο Αυστριακός τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων στέφθηκε νικητής στην επόμενη μονομαχία του με τον “Σάλπι”, στο 15΄, αποκρούοντας με τα ακροδάχτυλα το σουτ που επιχείρησε ο 29χρονος άσος. Ο συνήθης τραυματισμός του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς αμέσως μετά την επίτευξη κάποιου τέρματος επαναλήφθηκε και χθες, με τον Βόσνιο στράικερ να περνά, με τη συμπλήρωση του ημιώρου, εκτός αγωνιστικού χώρου, δίνοντας τη θέση του στον Φιλομένο. Ο Αργεντινός συνεργάστηκε άριστα με τον Σαλπιγγίδη στη φάση του τρίτου γκολ, στο 35΄, με τον Φωτάκη να παίρνει το “ριμπάουντ” και από κοντά να διαμορφώνει το 3-0, που ήταν και σκορ ημιχρόνου. Ενα πρώτο ημίχρονο, στο οποίο ο Πανιώνιος είχε να αντιπαραθέσει μια υποψία ευκαιρίας με τον Γουνδουλάκη στο έκτο λεπτό και τη μεγάλη φάση με τον Ριέρα στο 30΄, όταν ο Ισπανός απέτυχε, σε κενή εστία, να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Το δεύτερο μέρος, πάντως, δεν είχε να επιδείξει κάτι το ελκυστικό μέχρι το 77΄. Στο εν λόγω χρονικό σημείο, ο αρχηγός του Πανιωνίου νίκησε κατά κράτος στον αέρα τον Ιβιτς, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Κρέστις, που δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα, ο Κροάτης πορτιέρο μπλόκαρε το σουτ του Χίκα από το ύψος της περιοχής, διατηρώντας το προβάδισμα των δύο γκολ για τον ΠΑΟΚ. Σαλαλί και Μπάλαμπαν επιστρατεύτηκαν από τον Στάρε, προκειμένου να βοηθήσουν στην προσπάθεια των κυανέρυθρων για την ολική ανατροπή, ενώ ο Κριστιάνο είχε αντικαταστήσει ήδη από το 65΄ τον Ελ Ζαρ, που έδειξε σημάδια κόπωσης. Ο Ζουέλα έκανε ντεμπούτο, περνώντας στο παιχνίδι αντί του Σαλπιγγίδη, που ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της χθεσινής νίκης.

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, επέστρεψε στις νίκες στο Πρωτάθλημα, μετά από ανεπιτυχή αποτελέσματα, και μπορεί πλέον να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Η χθεσινή παρουσία του εμπεριείχε δείγματα ανάκαμψης, ενώ η επικείμενη έλευση νέου προπονητή αποτελεί θα δώσει νέα πνοή στην ομάδα. Το Πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη και η ομάδα δείχνει να βρίσκει τον δικό της... δρόμο.