Skip to main content

ΠΑΟΚ: Νίκησε τον Βόλο στην ανεπίσημη επιστροφή Λουτσέσκου στην Τούμπα (video)

Στην πρώτη «ανεπίσημη» επιστροφή του Ραζβάν Λουτσέσκου στην Τούμπα ο Δικέφαλος του Βορρά επικράτησε εύκολα 3-1 του Βόλου.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-1 με ανατροπή τον Βόλο στην Τούμπα, στο πρώτο του φιλικό ενόψει της σεζόν 2021-2022. Ασίστ ο νεοαποκτηθείς Λούκας Τέιλορ, πρώτο γκολ του Εσίτι με τη φανέλα του Δικεφάλου.

Έτσι έπαιξαν:

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα γκολπόστ. Δεξιός μπακ ήταν ο Λύρατζης, αριστερός ο Ροντρίγκο, με στόπερ τους Μιχάι - Κρέσπο. Κεντρικοί χαφ οι Σβαμπ - Τσινγκάρας, δεξιά ο Α. Ζίβκοβιτς, αριστερά ο Τζόλης, δεκάρι ο Λάμπρου και στην κορυφή ο Γκορτεζιάνι.

Ο Βόλος ξεκίνησε με τον Κλέιμαν κάτω από τα γκολπόστ. Η τριάδα των μετόπισθεν απαρτιζόταν από τους Γκρίλο, Ρομέρο και Γκουλέν. Αμυντικός χαφ ήταν ο Τσοκάνης, ενώ από αριστερά προς τα δεξιά στη μεσαία γραμμή ήταν οι Φεράρι, Μπαριέντος, Βοϊτκόφσκι, Πουρίτα και στην κορυφή οι Μπαρτόλο - Βαν Βερτ.

Το «χτύπημα« του Βαν Βερτ

Σε ρηχά νερά κινήθηκε στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν είχε διαθέσιμους τον Καγκάβα, τον Καντουρί και τον Περέιρα. Μπορεί ο Δικέφαλος να απείλησε πρώτος, με το άστοχο σουτ του Τζόλη, αλλά η ομάδα του Βόλου πίεζε ψηλά, κυκλοφορούσε περισσότερο τη μπάλα και άνοιξε τελικά το σκορ στο 39' με τον νεοαποκτηθέντα επιθετικό, Βαν Βερτ. Ο Μπαριέντος εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά και ο Ολλανδός στράικερ με κεφαλιά έγραψε το 0-1.

Φοβερή ασίστ Ζίβκοβιτς, 1-1 με Γκορτεζιάνι

Ο ΠΑΟΚ μετά το γκολ «ξύπνησε» και ισοφάρισε με πολύ ωραίο τρόπο. Χρειάστηκε η υπέροχη ασίστ του Ζίβκοβιτς και το πολύ ωραίο σκάψιμο της μπάλας από τον 19χρονο επιθετικό, Βασίλη Γκορτεζιάνι, που προέρχεται από την ακαδημία του Δικεφάλου. Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με ένταση. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ήταν έντονα εκνευρισμένοι με τον Γκρίλο για τον τρόπο που έμπαινε στις μονομαχίες.

Με νέα ενδεκάδα και πρώτο γκολ Εσίτι

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, στο πρώτο παιχνίδι που καθοδήγησε τον ΠΑΟΚ μετά την επιστροφή του, χρησιμοποίησε διαφορετική ενδεκάδα στο ξεκίνημα του 45λέπτου. Στο 47' ο Εσίτι με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή, από πάσα του νεοαποκτηθέντα δεξιού μπακ, Λούκας Τέιλορ, έγραψε το 2-1. Ήταν το πρώτο τέρμα του Νιγηριανού μέσου με τον Δικέφαλο. Ο Τέιλορ απέδειξε ότι είναι επιθετικός μπακ, κινήθηκε τόσο εσωτερικά όσο και στη γραμμή.

Ο Μιχαηλίδης το... κερασάκι

Όσο περνούσε η ώρα, ο ΠΑΟΚ ήταν ολοένα και πιο δραστήριος και επιδίωξε να σημειώσει κι άλλο γκολ. Το πέτυχε τελικά στο 86' με κεφαλιά του Μιχαηλίδη, έπειτα από κόρνερ του Μουργκ.

Ο Γκρίλο μέχρι τέλους συνέχισε να... τσακώνεται με τους παίκτες του ΠΑΟΚ και τελικά στο 90'+2' δέχτηκε κίτρινη. Ο Βόλος έδειξε θετικά στοιχεία, αν και ο 32χρονος κόουτς του, Γκιγιέρμο Αμπασκάλ, σίγουρα θα έχει μπόλικη δουλειά μέχρι να «δέσει» το νέο σύνολο που καλείται να διαχειριστεί.

ΣΚΟΡΕΡ: 44' Γκορτεζιάνι, 47' Εσίτι, 86' Μιχαηλίδης - 39' Βαν Βερτ

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Λύρατζης, Κρέσπο, Μιχάι, Ροντρίγκο, Σβαμπ, Τσινγκάρας, Α. Ζίβκοβιτς, Λάμπρου, Τζόλης, Γκορτεζιάνι.

Στο 46' έπαιξαν οι: Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Νινούα, Εσίτι, Ουάρντα, Μουργκ, Βρακάς, Κούτσιας.

ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν (31' Σ. Παπαδόπουλος, 60' Κότνικ), Βοϊτκόφσκι, Γκουλέν, Τσοκάνης, Πουρίτα, Βαν Βερτ, Μπαριέντος (78' Λογαράς), Φεράρι, Ρομέρο, Γκρίλο, Μπαρτόλο