Skip to main content

Παρέμβαση Εισαγγελέα για το πανό της ντροπής στην Τούμπα - Ζητεί υλικό από τις κάμερες

Με αφορμή το πανό, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για να ερευνηθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παρότρυνσης σε πράξεις βίας

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε η ανάρτηση πανό με την αναγραφή «αδέρφια κρατάτε γερά», ως μήνυμα συμπαράστασης στους 12 προφυλακισμένους για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, στο γήπεδο της Τούμπας στο πλαίσιο του αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Μίντιλαντ για το Conference League.

Φωτογραφίες με το ντροπιαστικό πανό έκαναν τον γύρο του διαδικτύου εισπράττοντας έντονη αποδοκιμασία και από πάρα πολλούς υγιώς σκεπτόμενους φίλους του ΠΑΟΚ, καθώς έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά τη δολοφονική επίθεση με οπαδικά κίνητρα σε βάρος του 19χρονου Άλκη και των δύο φίλων του, που υποστήριζαν την ομάδα του Αρη.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ερευνηθεί αν στοιχειοθετείται παράβαση του αθλητικού νόμου και συγκεκριμένα το αδίκημα της παρότρυνσης σε πράξεις βίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας που θα γίνει από το Τμήμα Αθλητικής Βίας θα αναζητηθούν τα άτομα που ανήρτησαν το πανό ενώ θα αναζητηθεί υλικό από κάμερες καθώς και καταθέσεις από μάρτυρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ερευνηθεί και αν έγιναν ενέργειες από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να αποσυρθεί το πανό.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πήρε θέση για το συγκεκριμένο πανό, καταδικάζοντας την ενέργεια ως κατάπτυστη και αποτρόπαια.