Skip to main content

ΠΑΟΚ: «Σε δύο μήνες η επιστροφή Βαρέλα στην αγωνιστική δράση»

Ο ορθοπεδικός χειρουργός Παναγιώτης Γιγής προσδιόρισε τον ακριβή χρόνο επιστροφής του Φερνάντο Βαρέλα μετά τη ρήξη μηνίσκου που υπέστη.

Στους δύο μήνες προσδιόρισε o Παναγιώτης Γιγής το διάστημα της πλήρους αποθεραπείας του Φερνάντο Βαρέλα μετά τη χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης του προβλήματος τραυματισμού στο γόνατο.

Ο διακεκριμένος ορθοπεδικός χειρούργος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95.5 για το πρόβλημα τραυματισμού του θηριώδους σέντερ μπακ του Δικεφάλου και στάθηκε ιδιαίτερα στον σωματότυπο του ποδοσφαιριστή, ο οποίος αποτελεί παράγοντα που θα καθυστερήσει για λίγες ημέρες παραπάνω την επιστροφή του.

«Η αποκατάσταση του οργανισμού μετά από ρήξη μηνίσκου γίνεται μόνο με χειρουργική επέμβαση. Ονομάζεται μηνισκεκτομή και γίνεται με αρθροσκόπηση. Σε ό,τι αφορά τον χρόνο επιστροφής στην αγωνιστική δράση εξαρτάται από το ποιος κάνει στο γόνατό του την επέμβαση. Άλλος είναι ο χρόνος για έναν παίκτη βαρύ, αμυντικό με συνεχή άλματα, ο οποίος χρειάζεται υπερβάλλουσα μυική δύναμη και είναι άλλος για έναν ποδοσφαιριστή, όπως π.χ. ο Λημνιός. Για να επανέλθει στην κατάσταση που ήταν πριν και να νιώθει σαν να μη χειρουργήθηκε θέλει τουλάχιστον δύο μήνες. Αν ήταν κάποιος άλλος ποδοσφαιριστής, πιο λεπτός, μπορεί να κέρδιζε καμιά εβδομάδα», δήλωσε ο Παναγιώτης Γιγής.