Skip to main content

ΠΑΟΚ: Σήκωσε μανίκια ο Φερέιρα - Η πρώτη μέρα του Πορτογάλου (video)

Ο Πορτογάλος νέος τεχνικός των νταμπλούχων Ελλάδος δήλωσε έτοιμος για δουλειά προκειμένου να δημιουργηθεί κάτι σπουδαίο στον σύλλογο.

Για το χρονικό της άφιξης του Άμπελ Φερέιρα στο Άπελντοορν της Ολλανδίας, την παρουσίασή του στος παίκτες από το επιτελείο του ΠΑΟΚ αλλά και την πρωινή προπόνηση των νταμπλούχων ενημέρωσε η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ.

Παράλληλα, ο «Δικέφαλος» ενημέρωσε πως το συγκρότημα του Πορτογάλου τεχνικού θα προπονηθεί ξανά απόψε στις 18:30.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

«Η πτήση απ’ το Πόρτο με προορισμό το Άμστερνταμ προσγειώθηκε στον προορισμό της περίπου μία ώρα μετά τα μεσάνυκτα. Την ώρα που η υπόλοιπη αποστολή ξεκουραζόταν εν όψει της δύσκολης συνέχειας, ο Αμπέλ Φερέιρα άνοιγε την πόρτα σε μια νέα πρόκληση στην καριέρα του.

Χαμογελαστός και γεμάτος προσμονή βολεύτηκε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου που τον μετέφερε στο Apeldoorn και δίχως να χάσει χρόνο έπιασε δουλειά. Το πρώτο (από τα πολλά) μίτινγκ ήταν ήδη σε εξέλιξη. Δίπλα του ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Μάριο Μπράνκο με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και τις απαντήσεις στα ερωτήματα.

Το διάλειμμα για ύπνο δεν διήρκεσε πάνω από 3-4 ώρες. Στις 08:00 το πρωί ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ και οι συνεργάτες του είχαν την πρώτη τους συνάντηση προκειμένου να προγραμματίσουν την προπόνηση και το πρόγραμμα των επόμενων ημερών.

Στις 09:30 οι ποδοσφαιριστές είχαν μαζευτεί στην αίθουσα του ξενοδοχείου κι ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Μάκης Γκαγκάτσης, έκανε τις απαραίτητες συστάσεις, παρουσιάζοντας τον Αμπέλ Φερέιρα και το επιτελείο του. Ο ίδιος ο Πορτογάλος τεχνικός δήλωσε το σεβασμό του και την εκτίμησή του στους πρωταθλητές Ελλάδας και δήλωσε έτοιμος για δουλειά προκειμένου να δημιουργηθεί κάτι σπουδαίο στο σύλλογο.

Στις 11:00 ήταν ώρα για δράση. Η πρώτη προπόνηση υπό τις οδηγίες του νέου τεχνικού του Δικεφάλου. Το πρόγραμμα περιελάμβανε φυσική κατάσταση με μπάλα, ασκήσεις κατοχής και κυκλοφορίας και παιχνίδι στο μισό γήπεδο.

Μετά το τέλος της προπόνησης που διήρκεσε περίπου 80’, η ομάδα επέστρεψε στη βάση της κι ο Φερέιρα συνέχισε τις συναντήσεις του προκειμένου να μάθει όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα δεδομένα του ΠΑΟΚ. Μία από τις συναντήσεις του ήταν με τον Αντρέ Βιεϊρίνια, ο οποίος ταξίδεψε για την Ολλανδία προκειμένου να είναι δίπλα στους συμπαίκτες του παρότι δεν είναι ακόμα σε θέση να προπονηθεί στο γήπεδο.

Το δεύτερο ραντεβού της ημέρας στο γήπεδο έχει προγραμματιστεί για τις 18:30».