Skip to main content

ΠΑΟΚ: Στα οικονομικά της ΠΑΕ μετατοπίζεται το ενδιαφέρον

Το πρωί της Τετάρτης είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με κύριο θέμα τη νέα ΑΜΚ

Το ενδιαφέρον στο οικονομικό σκέλος μετατοπίζεται στον ΠΑΟΚ, καθώς αύριο αναμένεται να αποφασιστεί η νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου στην ΠΑΕ. Παρά το γεγονός ότι δεν ισχύει «δικαίωμα προτίμησης», η ΑΜΚ, όπως και οι προηγούμενες, αναμένεται να καλυφθεί από τον Ιβάν Σαββίδη.

Τα χρήματα που έχει βάλει στα ταμεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο ισχυρός της άνδρας είχαν φτάσει στα 105 εκατομμύρια ευρώ, πριν ακόμη την προηγούμενη αύξηση των 15 εκατ. ευρώ που αποφασίστηκε τον περασμένο Ιούνιο.

Η νέα ΑΜΚ στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έχει να κάνει με όποια πίεση μπορεί να υπάρχει από το Financial Fair Play της ΟΥΕΦΑ καθώς δεν μπορεί να την επηρεάσει.

Και αυτό διότι, όπως μεταδίδει το Sport24.gr, όσα χρήματα και να βάλει και πάλι ο Ιβάν Σαββίδης στην ομάδα, τα ποσά που είχε δικαίωμα από το FFP την τελευταία τριετία έχουν ήδη επενδυθεί. Κάτι που σημαίνει ότι η νέα αύξηση αφορά στην πραγματικότητα τις ανάγκες της ΠΑΕ και όχι την καθαρή της θέση.

Δεν ανησυχούν για το FFP

Σε ό,τι αφορά το FFP, το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει πρόβλημα ο ΠΑΟΚ αφορά στο ερχόμενο καλοκαίρι. Μέχρι τότε ο Δικέφαλος θα πρέπει να εναρμονίσει τα οικονομικά του σύμφωνα με το FFP και ο μόνος τρόπος για να πετύχει κάτι τέτοιο είναι να αυξήσει τα έσοδα.

Οι πληροφορίες λένε ότι ήδη έχει καθοριστεί η στρατηγική και ο τρόπος ο οποίος θα επιτρέψει τους πρωταθλητές να αποδιώξουν τον συγκεκριμένο βραχνά και να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα με τις μεταγραφές που θα θέλουν να κάνουν την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Σε αυτή του Ιανουαρίου, οι επιτελείς του Δικεφάλου μπορούν να κινηθούν «κατά το δοκούν».