Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021
x

ΠΑΟΚ: ΣΤΟ ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΕΑΝ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ

Από τις 18 Ιουνίου θα κυκλοφορήσουν στο Ίντερνετ τα εισιτήρια διαρκείας, ενώ από την 1η Ιουλίου θα διατίθενται από τα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Απαντήσεις για πληθώρα ζητημάτων που αφορούν τον ΠΑΟΚ, όπως η εξέλιξη των διαδικασιών για τη «Νέα Τούμπα», τα γραφειοκρατικά προβλήματα για τη μετακόμιση στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, το νέο πρωτάθλημα και Κύπελλο, αλλά και την ημερομηνία κυκλοφορίας των εισιτηρίων διαρκείας για τη νέα αγωνιστική περίοδο, έδωσε ο αντιπρόεδρος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, Μάκης Γκαγκάτσης, στο πλαίσιο της σημερινής έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας.

Σχετικά με τις καθυστερήσεις και το γραφειοκρατικό κώλυμα για τη μετακίνηση του συλλόγου στο Καυτανζόγλειο, ο κ. Γκαγκάτσης σημείωσε ότι «δεν μπορεί να πληρώσουμε μεγαλύτερο ενοίκιο από όσο πληρώνουν ΠΑΟ και ΑΕΚ σε ένα υπερδιπλάσιο γήπεδο. Πρέπει το ποσό των έργων που θα κάνουμε στο Καυταντζόγλειο για να παίξουμε στην Ευρώπη να αφαιρείται από το ενοίκιο, αν δώσουμε για παράδειγμα 1,5 εκατομμύριο στα έργα θα πρέπει 500 χιλιάδες κάθε χρόνο να αφαιρούνται από το ενοίκιο».

Άφησε, μάλιστα, ανοικτό το ενδεχόμενο να μετακινηθεί ο σύλλογος στο Καυτανζόγλειο τον Ιανουάριο του 2019, μεσούσης της αγωνιστικής περιόδους, εφόσον, βέβαια, εκδοθούν όλες οι απαραίτητες άδειες βάσεις χρονοδιαγράμματος για να αρχίσουν τα έργα στο γήπεδο της Τούμπας.

Εξέφρασε, δε, την ελπίδα του να λυθεί το ζήτημα, ενώ επισήμανε ότι το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο είναι ήδη στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και πως δεν παρατηρείται καθυστέρηση στην πρόοδο για το έργο.

Ξεκαθάρισε, παράλληλα, ότι ο Ιβάν Σαββίδης είναι αποφασισμένος να ανεγερθεί το νέο γήπεδο στην Τούμπα και να το χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Γκαγκάτσης:

Σε ερώτηση σχετικά με αγωνιστικά ζητήματα της ομάδας: Ο προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής κρίνονται από τις πράξεις τους από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Το φετινό τους έργο είναι απόλυτα θετικό, δεν έχει υπάρξει πιο πετυχημένη χρονιά ομάδας στο ελληνικό πρωτάθλημα. Χρονικά αυτή τη στιγμή προέχει η Ευρώπη. Έχουμε βέβαια τους ίδιους στόχους και για τη νέα χρονιά, πρωτάθλημα, Κύπελλο και μακάρι να το πάρουμε ξανά αήττητοι.

Σε ερώτηση για τις συμμαχίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Όταν ο ΠΑΟΚ ήταν στην 3η και στην 4η θέση δεν υπήρχαν συμμαχίες, τώρα που ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος συμμαχούν όλοι τους για να τον ρίξουν από την 1η θέση. Είναι προφανής η συμμαχία Ολυμπιακού-ΑΕΚ, δε χρειάζεται να το επαναλάβουμε ούτε μπορούν να το αρνηθούν. Δεν μπορούν να το παραδεχτούν στον κόσμο τους. Εμάς δε μας ενδιαφέρει ήμασταν και θα είμαστε μόνοι. Μία συνεργασία υπήρχε κάποτε για να πέσει ένα σύστημα, όπως έπεσε, αλλά μέχρι εκεί. Τώρα υπάρχουν συμμαχίες που τις διαφημίζουν Ολυμπιακός και ΑΕΚ μέσω των μέσων τους, δεν το φωνάζουν και δεν το παραδέχονται γιατί θα έχουν πρόβλημα με τους φιλάθλους τους.

Σε ερώτηση για την κατάσταση στον χώρο της διαιτησίας: Τα λάθη φέτος έχουν περιοριστεί. Με την καινούργια ΕΠΟ και τους ξένους διαιτητές επετεύχθη αυτό. Ελπίζω τη νέα χρονιά να είναι τα πράγματα ακόμα καλύτερα και να είναι ακόμα λιγότερα τα λάθη λόγω του VAR. Βάσει ερευνών με το VAR περιορίζονται τα λάθη στο 70%. Θα υπάρχουν βέβαια και λάθη και σχετικές συζητήσεις, το είδατε και στον τελικό του Champions League.

Για το αν ο ΠΑΟΚ πρέπει να πιέσει για το θέμα διαλεύκανσης της υπόθεσης Τζήλου: Το θέμα Τζήλου είναι στα χέρια της δικαιοσύνης και όχι στα δικά μας. Ο ΠΑΟΚ και οι δημοσιογράφοι του πιέζουν για να λυθεί όσο πιο γρήγορα αυτή η υπόθεση.

Για τη δυσαρέσκεια του ΠΑΟΚ για την καθυστέρηση στα γραφειοκρατικά ζητήματα μετακόμισης στο Καυταντζόγλειο: Υπάρχει καθυστέρηση λόγω της υπάρχουσας νομοθεσίας. Δεν ξέρω αν θα λυθεί αυτό τον μήνα γιατί είναι προεκλογική περίοδος. Είναι σαφές ότι δεν έχουμε την ίδια αντιμετώπιση στο ΟΑΚΑ. Δεν μπορεί να πληρώσουμε μεγαλύτερο ενοίκιο από όσο πληρώνουν ΠΑΟ και ΑΕΚ σε ένα υπερδιπλάσιο γήπεδο. Πρέπει το ποσό των έργων που θα κάνουμε στο Καυταντζόγλειο για να παίξουμε στην Ευρώπη να αφαιρείται από το ενοίκιο, αν δώσουμε για παράδειγμα 1,5 εκατομμύριο στα έργα θα πρέπει 500 χιλιάδες κάθε χρόνο να αφαιρούνται από το ενοίκιο. Ελπίζουμε το θέμα να λυθεί, αλλά δεν το ξέρω γιατί είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Το θέμα για το ειδικό χωρικό σχέδιο είναι στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Δεν παρατηρείται καθυστέρηση στην πρόοδο για το έργο, καθυστέρηση έχουμε στη μετακόμιση στο Καυταντζόγλειο. Ξεκινάμε τη χρονιά στην Τούμπα, το πιθανότερο είναι να τελειώσουμε τη σεζόν εκεί. Αν πάρουμε όλες τις απαραίτητες άδειες για να ξεκινήσουμε τα έργα στην Τούμπα μπορεί να πάμε τον Γενάρη στο Καυταντζόγλειο.

Για την αναδιάρθρωση και τα πλέι οφ: Η ανάδιάρθωση δεν είναι απόφαση του ΠΑΟΚ, αλλά του Υπουργού, δεν υπάρχουν πλέι οφ, είναι μία συνέχεια του πρωταθλήματος. Πλέι οφ θα είχαμε αν υπήρχαν διαιρέσεις στη βαθμολογιά. Η θέση μας είναι 16-18 ομάδες χωρίς καμία συνέχεια του πρωταθλήματος, εφόσον όμως έγιναν 14 οι ομάδες δε γίνεται πρωτάθλημα 26 αγωνιστικών, για αυτό θα υπάρχουν άλλες 10, εκεί θα φανεί ποιος θα είναι ο καλύτερος.

Γιατί η απόφαση είναι να γίνει το νέο γήπεδο στην Τούμπα: Το γήπεδο θα γίνει στην Τούμπα. Τα προβλήματα που παρουσιάζονται λύνονται. Γήπεδα εκτός πόλεων ήταν μία τάση τη δεκαετία του 2000, αν δείτε στην Αγγλία που έχει το κορυφαίο ποδόσφαιρο, κάτι που φάνηκε στο Champions League, η τάση είναι να γίνονται τα γήπεδα μέσα στις πόλεις. Συνδεόμαστε συναισθηματικά με την Τούμπα. Ο κ. Σαββίδης ξέρει όλες τις παραμέτρους του έργου και βάσει αυτών αποφάσισε να γίνει το νέο γήπεδο στην Τούμπα και θα το χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου.

Για το αν υπάρχει σύμβαση της ΔΙΜΕΡΑ με τον ΑΣ ΠΑΟΚ: Δεν υπάρχει καμία διμερής σύμβαση μεταξύ ερασιτέχνη και DIMERA.

Για το αν ο ΠΑΟΚ έχει θέμα με το FFP: Είναι κάτι που το έχουμε υπό έλεγχο, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πουλάει και αγοράζει χωρίς πρόβλημα. Ο αποκλεισμός από την Έστερσουντ μας δημιούργησε κάποια προβλήματα, αλλά όλα είναι καλά και ελεγχόμενα.

Για το αν υπάρχει συμμαχία Ολυμπιακού-ΑΕΚ να διώξουν τον Περέιρα: Ούτε ο ΠΑΟΚ είναι ευχαριστημένος από τον κ. Περέιρα, δε γίνεται ένας άνθρωπος που έβαλε πέρυσι μπουρλότο στο πρωτάθλημα να παραμένει και την επόμενη χρονιά και να έχει τους περισσότερους ορισμούς (σ.σ. Κομίνης). Τα λάθη γίνονται εις βάρος όλων και όχι υπέρ μίας ομάδας, στο τελευταίο συμβούλιο ο εκπρόσωπος της ΦΙΦΑ είπε ότι θα ανανεωθεί η θητεία του Περέιρα για ακόμα έναν χρόνο, δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει η απομάκρυνση Περέιρα από κάποιες ομάδες ή και από την ΕΠΟ χωρίς να υπάρξουν συνέπειες από τη ΦΙΦΑ.

Για τη νέα προκήρυξη του Κυπέλλου και τον τελικό: Για να καταλάβετε κάτι, ούτε εμείς κάνουμε την προκήρυξη, ούτε ψηφίζουμε, ούτε υπογράφουμε την προκήρυξη, είναι θέμα της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ. Αποφασίστηκε ότι ο τελικός θα γίνει σε ουδέτερο γήπεδο, μπορεί να γίνει αν χρειαστεί και στο εξωτερικό.

Για τη νέα τηλεοπτική στέγη του ΠΑΟΚ: Θα σας ενημερώσουμε ότι θα υπάρξουν επίσημες εξελίξεις.

Για τα εισιτήρια διαρκείας της νέας σεζόν: Από τις 18 Ιουνίου θα κυκλοφορήσουν στο ίντερνετ, από την 1η Ιουλίου θα διατίθενται από τα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Οι τιμές μέσω ίντερνετ θα είναι μειωμένες συγκριτικά με αυτές στα γραφεία, γενικότερα όμως σε σχέση με πέρυσι οι τιμές θα είναι ελαφρώς αυξημένες και αυτό είναι λογικό γιατί θα υπάρχουν περισσότερα παιχνίδια στο πρωτάθλημα, περισσότερα ντέρμπι.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ