Skip to main content

ΠΑΟΚ: Ξανά υποψήφιος για καλύτερος νέος στο BCL ο Κόνιαρης (video)

Η ευρωπαϊκή διοργάνωση κατέταξε για ακόμη μία σεζόν, τον Κρητικό γκαρντ του «Δικεφάλου» ανάμεσα στους κορυφαίους νέους παίκτες της.

Σοβαρή υποψηφιότητα για να κατακτήσει το βραβείο του καλύτερου νέου παίκτη της φετινής σεζόν στο Basketball Champions League θέτει ο Αντώνης Κόνιαρης του ΠΑΟΚ.

Υπενθυμίζεται πως η ευρωπαϊκή διοργάνωση κατέταξε τον Κρητικό γκαρντ του «Δικεφάλου» και πέρσι μεταξύ των κορυφαίων νέων με το βραβείο να καταλήγει στα χέρια του Αρνόλντας Κουλμπόκα της Ορλαντίνα.

Υποψήφιοι μαζί με τον Κόνιαρη είναι  φέτος επίσης οι Ταμίρ Μπλατ (Χάποελ Ιερουσαλήμ), Λούκα Σάμανιτς (Ολίμπια Λιουμπλιάνας), Σέχμους Χέιζερ (Μπάνβιτ), Γκίτις Μασιούλις (Νεπτούνας) και Εμανουέλ Κατέ (Μούρθια).

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του BCL για τον άσο των «ασπρόμαυρων»:

«Στα 21, ο Κόνιαρης είναι περίπου... βετεράνος των βραβείων "Καλύτερου Νέου Παίκτη". Από όταν κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2017 με την Εθνική Νέων και μπήκε στην καλύτερη πεντάδα του τουρνουά, ο Κόνιαρης θεωρείται ένα από τα πιο ταλαντούχα γκαρντ της γενιάς του στην Ευρώπη.

Ήταν στη λίστα των υποψήφιων στην κατηγορία και πέρυσι. Τα λεπτά συμμετοχής του έχουν μειωθεί, συγκριτικά με πέρυσι, αλλά η αποτελεσματικότητά του έχει ανέβει! Έχει 48.7% στο τρίποντο και 65.3% στα σουτ, κάτι που τον κάνει τον πιο αποτελεσματικό σουτέρ, μεταξύ των άλλων υποψηφίων.

Έχει δώσει 4.4 ασίστ σε 36 λεπτά κατά μέσο όρο, που είναι καλός δείκτης της ικανότητάς του ως πλέι μέικερ. Στο παρακάτω βίντεο, μπορείτε να δείτε την υπομονή του και την ωριμότητά του στην πάσα, στο πικ εν ρολ. Μπορείτε να δείτε και το streetball ένστικτο, που τον κάνει επικίνδυνο. Με ύψος 1.92μ, είναι σταθερός ριμπάουντερ για γκαρντ και παλεύει για κάθε κατοχή».