Skip to main content

Παπαδημούλης: Αν κερδίσουμε θα παραμείνουμε εντός του ευρώ

Τι αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης για το ενδεχόμενο νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, καθώς και για τις παρεμβάσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου.

«Φτάνει με την κινδυνολογία. Αν κερδίσουμε θα παραμείνουμε εντός του ευρώ» είναι ο τίτλος της συνέντευξης του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, στην ιταλική εφημερίδα La Stampa.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τάσσεται κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είμαστε εχθροί της λιτότητας και είμαστε, συγχρόνως, μια ευρωπαϊκού προσανατολισμού αριστερή πολιτική δύναμη», τονίζει ο κ. Παπαδημούλης, ο οποίος προσθέτει ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση οι πιθανότητες να βγει η Ελλάδα από το Ευρώ, είναι μηδενικές».

«Θέλουμε να κερδίσουμε και να καταβάλουμε προσπάθειες για την οικοδόμηση, σε συνολικό επίπεδο της ηπείρου μας, της πιο δυνατής συμμαχίας η οποία μπορεί να συσταθεί, για να αλλάξει η Ευρώπη. Πρέπει να σταματήσει να εφαρμόζεται η αποκλειστική συνταγή της λιτότητας, πρέπει να βελτιωθεί η οικονομία, επιστρέφοντας στις αξίες συνοχής και αλληλεγγύης οι οποίες βρίσκονται μέσα στις Συνθήκες, αλλά όχι στις πολιτικές, υπερβολικά φιλελεύθερες, οι οποίες έχουν ταχθεί μόνο στην εξυπηρέτηση του γερμανικού συμφέροντος», προσθέτει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Είναι πέρα για πέρα απαράδεκτο, μια δημοκρατική κυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κυβερνάται από την τρόικα, όπως είναι και απαράδεκτο να υπάρχουν απειλές της κυρίας Μέρκελ σχετικά με το πώς οι Έλληνες πρέπει ή δεν πρέπει να ψηφίσουν. Αυτές οι παρεμβάσεις είναι απαράδεκτες», υπογραμμίζει ο Δημήτρης Παπαδημούλης.