Σάββατο 4 Ιουλίου 2020
x

ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕΑ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΣΤΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως η Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ επιβεβαίωσε την εξέταση της ρύθμισης από την Κομισιόν.

«Οι υπηρεσίες μου βρίσκονται σε επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους, για να διακριβώσουν την κατάσταση στην ΕΕΑ» αναφέρει, σύμφωνα με ανακοίνωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη, η Επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Παπαδημούλη, η κα Βετσάγκερ «επιβεβαιώνει ότι η Κομισιόν εξετάζει τη νομοθετική ρύθμιση της ελληνικής κυβέρνησης για την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού (ΕΕΑ) και το κατά πόσον αυτή εναρμονίζεται με το κοινοτικό Δίκαιο».

Στην ανακοίνωση περιλαμβάνεται και δήλωση του κ. Παπαδημούλη, σύμφωνα με την οποία, «Η φωτογραφική κυβερνητική ρύθμιση για το ξήλωμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι αντίθετη και στην Κοινοτική Οδηγία 1/2019 και στην σχετική νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Αυτό είναι αδύνατον να αγνοηθεί ή να παρακαμφθεί από την Κομισιόν, η οποία και εξετάζει αναλυτικά την όλη υπόθεση. Η νομική και πολιτική μάχη για την ακύρωση της απαράδεκτης κυβερνητικής μεθόδευσης, που θυμίζει Όρμπαν, συνεχίζεται!».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ