Skip to main content

Παπαδημούλης: Τις περισσότερες πιθανότητες για νίκη τις έχει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου χαρακτήρισε «ανησυχητική» την άνοδο της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη αποκλείοντας το σενάριο να είναι δεύτερη δύναμη.

«Οι επόμενες εκλογές θα είναι ντέρμπι, καθώς αναπτύσσεται ένας ισχυρός διπολισμός και το άθροισμα των δυο πόλων θα ξεπεράσει το 70%. Το κλίμα που εισπράττω πλέον από τις δημοσκοπήσεις είναι διαφορετικό και θεωρώ ότι τις περισσότερες πιθανότητες για νίκη τις έχει ο ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε σε συνέντευξή του στο «npress.gr» ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Αναφερόμενος στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου την χαρακτήρισε «ανησυχητική», αποκλείοντας παράλληλα το σενάριο να είναι δεύτερη δύναμη. «Θεωρώ πιο ανησυχητικό όμως το γεγονός ότι η ακροδεξιά μεγαλώνει επικίνδυνα μέσα σε παραδοσιακές δεξιές δυνάμεις. Κλασικά παραδείγματα, ο Όρμπαν από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα και οι Γεωργιάδης - Βορίδης από τη ΝΔ», είπε ο κ. Παπαδημούλης.

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε πως «η αλλαγή στάσης της ΝΔ στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, αποτελεί δυσάρεστη έκπληξη για τους Ευρωπαίους. Κανείς δεν θεωρεί ότι ο Τσίπρας τα "πούλησε" όλα στον Ζάεφ, ενώ την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός γίνεται αποδέκτης συγχαρητηρίων για την τόλμη και τη διορατικότητα της κυβέρνησης. Και λυπάμαι και για τη διγλωσσία του Δ. Αβραμόπουλου αναφορικά με τη συμφωνία», πρόσθεσε.

Για το ΚΙΝΑΛ είπε πως «όλοι οι Σοσιαλιστές χαιρετίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και κανείς δε συμφωνεί με την Φώφη Γεννηματά, η οποία ουσιαστικά επέβαλε την άποψή της για το ζήτημα και γι' αυτό ξεκίνησε ο χορός των διαγραφών και των παραιτήσεων».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίας ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι δεν βλέπει το ΚΙΝΑΛ ως εχθρό, αλλά ως πολιτικό ανταγωνιστή. «Ωστόσο», πρόσθεσε, «το ΚΙΝΑΛ φαίνεται να είναι αντίθετο με μια προοπτική συνεργασίας. Θεωρώ ότι έχει έρθει η ώρα να συνεργαστούν τα κόμματα της Κεντροαριστεράς».

Ερωτηθείς τέλος για την αποχώρηση του κ. Καμμένου από την κυβέρνηση, χαρακτήρισε την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ «δύσκολη συνεργασία, που όμως πέτυχε πράγματα». Όμως, «ο κ. Καμμένος, με όσα κάνει και λέει από τότε που αποχώρησε, αδικεί τα κατορθώματα και τις επιτυχίες της κυβέρνησης, για τα οποία έχει και ο ίδιος μερίδιο», κατέληξε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.