Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021
x

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΑΓΙΔΑ ΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΧΑΓΗ

Το σχόλιο του πρώην υπουργού για τη συμφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και Αλβανίας για παραπομπή στη Χάγη σχετικά με τις θαλάσσιες ζώνες.

Ερωτήματα για τη συμφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και Αλβανίας για από κοινού προσφυγή στη Χάγη για τον καθορισμό των ορίων των θαλασσίων ζωνών σχολιάζει, με δήλωσή του, ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος.

Συμφωνία Ελλάδας - Αλβανίας: Στη Χάγη για τις θαλάσσιες ζώνες

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός αναφέρει:

«Μήπως είναι παγίδα τα Διαπόντια;  

Δεν έχω ΚΑΜΙΑ αμφιβολία ότι ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα δεν θα προχωρούσε ποτέ σε συνυποσχετικό για την προσφυγή των δύο χωρών στην Χάγη, αν δεν είχε την σύμφωνη γνώμη του προέδρου Ερντογάν. Εκτιμώ ότι είναι μεθοδευμένη παγίδα, προκειμένου να νομολογηθεί παγίως το καθεστώς της υφαλοκρηπίδας που θα διέπει συμπλέγματα μικρών νήσων, όπως των Διαπόντιων, και βεβαίως θα τύχει αυτομάτως γενικής εφαρμογής (Καστελλόριζο κλπ.).

Θα αποτελούσε παγκόσμιο παράδοξο και όχι μόνο να "επιλύσουμε" τα προβλήματα μας με την Τουρκίας μέσω της "τρίτης" Αλβανίας. Θέλω να πιστεύω ότι η ελληνική κυβέρνηση θα έχει συνεκτιμήσει τους κινδύνους. Διαφορετικά ούτε ψύλλος στον κόρφο της».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ