Skip to main content

Παπαδόπουλος: Η ιδέα του Ηρακλή δεν πρόκειται να χαθεί ποτέ

Ο πρώην τεχνικός του «Γηραιού» και νυν του ΟΦΗ εξέφρασε την απογοήτευσή του για την κατάσταση στην οποία περιήλθαν οι «κυανόλευκοι»

Για τη διάλυση του Ηρακλή και την επόμενη ημέρα του συλλόγου μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis», ο Νίκος Παπαδόπουλος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πρώην τεχνικός του «Γηραιού» και νυν του ΟΦΗ:

Στο πρώτο σχόλιο έδειξε φανερά συγκινημένος λέγοντας: «Δεν ήταν και το καλύτερο μου στο άκουσμα της είδησης, έχω αγαπήσει την ομάδα και έχω αγαπηθεί. Ηταν άσχημο νέο για μένα και την οικογένειά μου, προσπαθώ να σκεφτώ πως έφτασε ο Ηρακλής ως εκεί».

Για το τι άλλαξε από την περίοδο που ήταν εκείνος προπονητής: «Η ομάδα είχε κάποια χρέη όταν ανέλαβα, είμαι περήφανος για την ομάδα που δημιουργήθηκε στη Β' Εθνική και στη Σούπερ Λιγκ. Ο Ηρακλής στηρίχθηκε σε Ελληνες παίκτες νεαρούς, με 2-3 έμπειρους. Πριν στηριχθούμε σε αυτά τα παιδιά, δεν τα ήξεραν πολλοί σε όλοι την Ελλάδα. Μεταξύ αυτών ήταν οι Ζιαμπάρης, Πασάς, Σιατραβάνης, Μπουκουβάλας, Λουκίνας, Πουρτουλίδης, βγήκαν παιδιά από την ομάδα. Ο Ηρακλής επέστρεψε με χαμηλό μπάτζετ στη Σούπερ Λιγκ, όταν ρώτησα τον Παπαθανασάκη μου είπε οτι το μπάτζετ μας θα είναι όσο το συμβόλαιο της Nova. Ηταν σημαντικό για τον Ηρακλή που πήγε δύο παίκτες στην Εθνική, τον Μπουκουβάλα και τον Βέλλιο, και μετά από καιρό η ομάδα πούλησε ποδοσφαιριστή.

Ήταν όλοι κοντά στην ομάδα τότε, ο κόσμος είχε αγάπη και θετικό κλίμα προς όλους. Ίσως ηταν λάθος μου που κράτησα τα στεγανά στα αποδυτήρια για πολύ καιρό, ήθελα να κρατήσω το θετικό κλίμα για το καλό της ομάδας. Δεν υπήρχε όμως λογική, άρχισαν να φεύγουν οι άνθρωποι δίπλα στον πρόεδρο γιατί τους προσέβαλλαν».

Για τις αντοχές που έχει το DNA αυτής της ομάδας για να ορθοποδήσει: «Μεγάλες ομάδες όπως ο Ηρακλής που έχουν υποστεί τέτοια γεγονότα έχουν τις αντοχές. Ομάδες με κόσμο από πίσω τους μπορούν να ορθοποδήσουν ποτέ, αλλά δεν πρέπει να γίνονται τα ίδια λάθη. Η ιδέα του Ηρακλή δεν θα χαθεί ποτέ, πρέπει όμως κάποιοι επιφανείς Ηρακλειδείς να αναλάβουν την ομάδα σε υγιή βάση. Ο Ηρακλής έχει την Μίκρα, κάτι που λίγες ομάδες έχουν, μπορεί να γίνουν πολλά πράγματα με τα τμήματα υποδομής για να έχει τα δικά του παιδιά στην ομάδα.

Το προσπαθήσαμε και εμείς με τον Σάββα τον Κωφίδη. Θα χαθούν φίλαθλοι του Ηρακλή τα επόμενα χρόνια αν διαλυθεί, πρέπει να κρατηθούν οι νέοι φίλαθλοι που δημιουργήθηκαν. Οι μεγάλες ομάδες επανέρχονται, μπορεί να επανέλθει ο Ηρακλής».