Skip to main content

Παπαδόπουλος: Το 2018 οφείλουμε να γυρίσουμε σελίδα

Ο πρόεδρος του ΒΕΘ ανέφερε ότι το 2018 η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα αλλά και τα νοικοκυριά θα κινηθούν στα όρια της φορολογικής φαντασίας.

Δύσκολη χρονιά χαρακτηρίζει το 2018 ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΕ Παναγιώτης Παπαδόπουλος υπογραμμίζοντας συνάμα πως είναι η χρονιά που η χώρα ξεκινά το βηματισμό της για την έξοδο από τα μνημόνια.

«Κάθε νέα χρονιά σηματοδοτείται από προσδοκίες για καλύτερες ημέρες. Το 2018, μετά από μία ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά οι προσδοκίες εστιάζονται στην ανάκαμψη της οικονομίας, στην ενίσχυση της ρευστότητας και στήριξη της επιχειρηματικότητας, στη δημιουργία αποτελεσματικότερου κράτους, στην υιοθέτηση ευρύτερης στρατηγικής για την ανάπτυξη, στη διαμόρφωση των συνθηκών για τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

«Τη  φετινή χρονιά η Ελλάδα πρέπει να μπει σε τροχιά διατηρήσιμης ανάπτυξης και να συνεχίσει τις διαρθρωτικές αλλαγές. Δυστυχώς και το 2018 η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα αλλά και τα νοικοκυριά θα κινηθούν στα όρια της φορολογικής φαντασίας καθώς θα αντιμετωπίσουν  νέες επιβαρύνσεις που θα προέλθουν από μνημονιακά μέτρα που ψηφίστηκαν το 2016 και αρχίζουν πλέον να εφαρμόζονται από το νέο έτος» αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, υπογραμμίζοντας  πως ευχή της επιχειρηματικής κοινότητας είναι το 2018 να σηματοδοτήσει την επιστροφή στην ομαλότητα και την έξοδο από την πολυετή κρίση και λιτότητα.

«Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό προς όλες τις κατευθύνσεις, είναι πως η συνταγή της υπερφορολόγησης, κυρίως εκείνων που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, έχει δοκιμαστεί και αποτύχει παταγωδώς. Είναι προφανές πως, αν δεν βελτιωθεί πραγματικά η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, η εικόνα των επενδύσεων, που επί του παρόντος, μόνον, προβληματίζει και το περιβάλλον άσκησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας, δεν θα μπορέσουμε να μιλάμε για ανάκαμψη και ανάπτυξη» υπογραμμίζει ο κ. Παπαδόπουλος καταλήγοντας πως «ήρθε η ώρα η κυβέρνηση να προχωρήσει σε πράξεις, πέρα από τα λόγια δείχνοντας αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, για τη διαμόρφωση συνθηκών που θα ευνοούν την ιδιωτική οικονομία και θα εμπνέουν εμπιστοσύνη στους επενδυτές.