Skip to main content

Παπαδόπουλος-Τσαμασλής επιθεωρούν τις εργασίες στον δρόμο Τριλόφου – Επανομής

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα διευκολύνει την πρόσβαση των κατοίκων της Επανομής στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης Νέων Μουδανιών.

Την πορεία ανακατασκευής του αγροτικού δρόμου ο οποίος συνδέει την Επανομή με τον Τρίλοφο επιθεώρησαν την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος με τον δήμαρχο Θερμαϊκού Γιώργο Τσαμασλή.

Όπως επισημαίνεται, πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των δύο κοινοτήτων και πρωτίστως την πρόσβαση των κατοίκων της Επανομής στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης Νέων Μουδανιών. Το έργο «Αγροτική οδοποιία γηπέδου Επανομής έως είσοδο σχολείου φύσης Τριλόφου» είχε αρχικό προϋπολογισμό 582.000 ευρώ και αφορά στην ανακατασκευή της αγροτικής οδού που συνδέει τον υφιστάμενο ασφαλτοστρωμένο δρόμο μπροστά από το γήπεδο της Επανομής με την ασφαλτοστρωμένη οδό που καταλήγει στο σχολείο της Φύσης, συνολικού μήκους 2.639,00 μ.

Η τυπική διατομή της οδού είναι πλάτους 6,00μ., διπλής κατεύθυνσης με επιπλέον έρεισμα 0,50 μέτρου και η μελέτη προβλέπει την χάραξη της αγροτικής οδού με νέα βελτιωμένα γεωμετρικά χαρακτηριστικά. Οι εργασίες περιλαμβάνουν χωματουργικά, τεχνικά έργα, οδοστρωσία, ασφαλτικά, τοποθέτηση οδοσήμανσης κ.ά.

Η σύμβαση με τον ανάδοχο υπογράφτηκε τον Αύγουστο του 2020 για το ποσό των 262.769,08€ (μετά την έκπτωση και συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%), με προθεσμία περαίωσης στις 5 Δεκεμβρίου 2021. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δύο δημάρχων το έργο πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν από το πέρας της συμβατικής προθεσμίας, έως το τέλος Οκτωβρίου.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 – Μέτρο 4/Υποέργο 3 και Δράση 4 ( Κωδικός ΟΠΣΑΑ 0006160449) με συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. (ΣΑΕ 2018ΣΕ08210003).