Skip to main content

Παπαδόπουλος:Χωρίς την τροπολογία ίσως ο Ηρακλής έχει πρόβλημα ύπαρξης

Ο ιδιοκτήτης της «κυανόλευκης» ΠΑΕ μαζί με τους Στάθη Καραντώνη-Ηλία Θεοδωρίδη αναφέρθηκαν σε όσα έγιναν τη φετινή σεζόν από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης μιλώντας για όλα τα τρέχοντα θέματα του Ηρακλή έδωσαν σήμερα στην αίθουσα Τύπου του Καυτανζογλείου Σταδίου οι Τομ Παπαδόπουλος, Στάθης Καραντώνης και Ηλίας Θεοδωρίδης.

Σύμφωνα με το «Metrosport», oι τρεις διοικητικοί παράγοντες του «Γηραιού» αναφέρθηκαν σε όσα έγιναν τη φετινή σεζόν από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα, για την αδειοδότηση της ομάδας, την τροπολογία για τα χρέη και το θέμα της χορηγίας.

Αρχικά πήρε τον λόγο ο Ηλίας Θεοδωρίδης:

«Στην ομάδα μπήκα από 1η Νοεμβριου. Καναμε λάθη, έκανα κι εγώ αλλά δώσαμε όλοι την ψυχή μας για αυτήν την ομάδα. Είμαστε σε δύσκολη θέση. Δέχομαι καποιες προσωπικές επιθέσεις από ορισμένους και θα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί για να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Δεν ήρθα να παίξω ή να κάνω χατήρια σε κανέναν. Ηρθα για να κάνω αυτή την ομάδα μεγάλη».

Ο Στάθης Καραντώνης πρόσθεσε: «Θέλουμε να δωσουμε απαντήσεις ξεκάθαρες στον κόσμο του Ηρακλή».

Στην πρώτη του τοποθέτηση, ο Τομ Παπαδόπουλος είπε: «Με τον Ηλία είμαστε μαζί. Ωστόσο είχαμε προβλήματα με ορισμένα άτομα. Ξεκαθαρίζουμε αυτήν την κατάσταση και θα προσπαθησουμε να αρχίσουμε απο την αρχη. Ο Ηλίας ειναι εδω να με βοηθησει τουλάχιστον μέχρι τον Ιουνιο.Θέλω να ειμαστε μαζί οσο γίνεται περισσότερο. Θελω να έχω άτομο που να εμπιστευομαι στην Θεσσαλονίκη και αυτός ειναι ο Ηλίας για το αγωνιστκο τμημα αλλα και για την διοίκηση. Μαζί παίρνουμε τις απόφασεις. Είπατε ότι αποχωρει ο προπονητης αλλα εμεις δεν είχαμε τέτοια πρόθεση.

Στον αγώνα με την Κέρκυρα έγινε κατι που δεν έπρεπε να γίνει. Ζητάμε συγνώμη απο όλους και ο Ηλίας ζήτησε συγγνώμη απο τους παίκτες και τον προπονητή. Είναι ανθρώπινο λάθος και το καταλάβαμε όλοι. Ζητάμε για ακόμα μια φορά συγγνώμη. Δεν θα ξαναγίνει ποτέ.

Δεν είχαμε θέσει ποτέ θέμα προπονητή. Υπήρξαν δημοσιεύματα για αποχώρηση του Ρόκα, αλλα δεν ισχύε κατι τέτοιο. Τότε ζήτησα απο τον Ηλία να κάνουμε μαζί μια συνέντευξη Τ ύπου για να δώσουμε απαντήσεις.

Η ομάδα έχει προπονητή και ειναι ο Ρόκα. Εφυγαν δύο προπονητές από την στιγμή που αναλάβαμε. Ο Βοσνιάδης, που κακώς έφυγε από την ομάδα, ηταν καλός προπονητής αλλα

δεν γίνονταν διαφορετικά. Με τον Ελευθερόπουλο είχαμε αποτυχία. Ο Ρόκα έδεσε την ομάδα και τους παίκτες. Ελπίζουμε να τελειώσουμε τη σεζόν μαζί με τον Ρόκα.
Πρέπει να έχω εναλλακτικές. Δεν μίλησα με τον Νίκο Παπαδόπουλο για να τον προσλάβω. Ηθελα απλά να εξετάσω κάποιες σκέψεις του για την επόμενη σεζόν. Εχουμε προπονητή και δε μιλήσαμε για αυτό το θέμα. Θέλω όμως να είμαι προετοιμασμένος.

Συνέχισε ο Ηλίας Θεοδωρίδης ζητώντας συγνώμη για το επεισόδιο με τον Ρόκα: «Δεν ήταν σωστή η κινησή μου και ζήτησα από όλους συγνώμη. Ουτε για το πρεστίζ της ομάδας ούτε για το δικό μου ήταν λάθος. Υπήρχε πίεση απο την εικόνα της ομαδας. Θεωρώ ότι ειναι λήξαν και συνεχίζουμε με τον Ρόκα.

Οταν συναντήθηκε μαζί μου για να αναλάβει την ομάδα του μεταφέρθηκε ότι ο στόχος είναι μόνο η άνοδος. Εχουμε προβλήματα αλλα ο στόχος μας ηταν αυτός. Οι κουβέντες μου ηταν ξεκάθαρες. Θέλαμε την 1η ή την 2η θέση. Δεν θέσαμε θέμα για να χτίσουμε μια ομάδα για την επόμενη σεζόν. Εχουμε μια άψογη συνεργασία, με τον ερχομό του πέτυχε μια συσπείρωση στην ομάδα και με την συμμετοχή νεων παικτών είχαμε δυσκολίες αλλα μπόρεσε να τους δέσει. Ο σχεδιασμός για του χρόνου ειναι μια άλλη ιστορία. Ο στόχος ειναι ακόμα να ανεβεί στην Super League. Όλες οι μεταγραφες έγιναν με την γνώση του Ρόκα μαζί πήραμε τις αποφάσεις.

Ο Τομ Παπαδόπουλος μίλησε στη συνέχεια για τις εκκαθαρίσεις του Δεκεμβρίου και το μπάτζετ της ομάδας.

«Είμαστε μακριά απο τον στόχο μας αλλά ακόμα προσπαθούμε. Το κάνουμε μόνοι μας πιο δύσκολο. Δεν παίρνουμε τα αποτελέσματα που χρειαζόμαστε. Πρώτος στόχος είναι η άνοδος και δεύτερος στόχος να τερματίσουμε όσο γίνεται πιο ψηλά, ώστε να μπουν οι βάσεις για την επόμενη σεζόν. Τον Δεκέμβριο έφυγαν καποια παιδιά που δεν έδωσαν την καρδιά τους για να αγωνιστούν. Πήραμε 6-7 παίκτες. δεν χάσαμε για οκτώ αγώνες αλλά δεν πήραμε και τους βαθμούς που θέλαμε. Δεν προλάβαμε να πάρουμε κάποιον παίκτη στην επίθεση αν και κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Η ομάδα έδεσε αλλά πρέπει να αρχίσουμε να παίρνουμε και βαθμούς.

Υπήρχαν εσωτερικά προβλήματα και όπως βλέπετε ξεκαθαρίζονται. Επρεπε να φύγει η γκρίνια μέσα από την ομάδα.

Ξεκινήσαμε με το μεγαλύτερο μπάτζετ και αυτή η ομάδα συνεχίζει να έχει το ίδιο μπάτζετ. Δεν κάναμε μεταγραφές για να κατεβάσουμε το μπάτζετ κάναμε μεταγραφές για να έρθουν παίκτες που θα ματώσουν τη φανέλα.

Για τη νέα σεζόν θα χρειαστούμε πολλή δουλειά για αυτό θέλω και τον Ηλία κοντά μου. Ο,τι μου υποσχέθηκε, το έκανε. Εχει το δικαίωμα να παίρνει και μόνος του αποφάσεις. Ατομα σαν τον Ηλία πρέπει να ειναι κοντά στον Ηρακλή για να τον κάνουμε μεγάλο.

Ο Ηλίας Θεοδωρίδης συνέχισε για τις επιλογές παικτών και τον σχεδιασμό, διαψεύδοντας το «βέτο» για την απομάκρυνση του Χοσέ Μανουέλ Ρόκα.

«Για να γίνει ένας σχεδιασμός έχει και με την αναδιάρθωση. Από την εμπειρία που και ως παθών πρόεδρος σε ΠΑΕ έχω μια μικρή σχετικά εμπειρία για σχεδιασμό μιας αγωνιστικής σεζόν. Οι παίκτες που θα έρθουν στην ομάδα να ειναι στην ιδια φιλοσοφία μας έμας. Ο σχεδιασμός θα έχει να κάνει με το προποντικό τιμ και να το κάνουμε πιο έξυπνα. Πρέπει να ξανακάνουμε τον Ηρακλή όπως είναι και όπως ηταν παλιά. Αν μείνω, θα δώσω την ψυχή μου για αυτό.

Ποτε δεν έθεσα θέμα Ρόκα και αποχώρησης του. Ψάχνουμε να βοηθήσουμε την ομάδα να βρει λύσεις για να προχωρήσει σωστά.
Οικονομικά βοηθάω την ομάδα και το έκανα και πέρσι. Βοηθούσα και την ομάδα και στις μεταγραφές που έγιναν με τον Μυροφορίδη. Δεν είμαι στη διοίκηση αλλά αυτό δε σημαίνει κάτι.

Για την τροπολογία για τα χρέη του Ηρακλή, ο Τομ Παπαδόπουλος τόνισε: «Από την αρχή ειπα ότι ήθελα τον Ηλία στον Δ.Σ. Για προσωπικούς του λόγους, δεν έγινε. Μακάρι να μπεί και τον περιμένουμε.

Ελπίζουμε να ψηφιστεί η τροπολογία γιατί διαφορετικά δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε. Υπήρξε βοηθεία μέχρι τώρα απο την μεριά μας. Δεν μπορούμε να φωνάξουμε και να γκρινιάξουμε και ελπίζουμε να περάσει η σχετική τροπολογία.

Για το θέμα, έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες ο Στάθης Καραντώνης.

«Υπάρχουν δύο ενότητες. Η και οι οφειλές προς την Πολιτεία. Υπάρχουν βεβαιωμένα χρέη προς το δημόσιο από χρήσεις προηγούμενων διοικήσεων 1.4 εκ. ευρώ. Επειδή αρκετοί ρωτάτε θα ήθελα να σας πω ότι με την ανοχή της Πολιτείας συνεχίζουμε και δεν υπάρχει καμιά παρέμβαση στο θέμα αυτό. Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχει εγκριθεί το νεο νομοσχέδιο για ρύθμιση χρεών προς το δημόσιο, με ορισμένα αυστηρά κριτηρία. Απο 1η Αυγούστου.

Το δεύτερο θέμα έχει να κάνει με τους επιθετικούς πιστωτές της ΠΑΕ. Ξεκινήσαμε δειλά- δειλά την σύνταξη της αδειοδότησης. Κάναμε τα πρώτα δύο στάδια και απομένουν τα πιο σημαντικά. Οταν συζητούσαμε, μας έφερε νεες απαιτήσεις 17 ατόμων για 72 χιλιάδες ευρω απο το 2015-17, κάποιοι γυμναστές, εξωδιοικητικοί και άλλους που δεν ξέραμε καν ποιοι ήταν. Η συγκεκριμένη τροπολογία έχει κατατεθεί δύο φορές. Αρχικά, τον Δεκέμβριο υπήρξαν 2-3 σημεία για το ύφος του περιεχομένου και απορρίφθηκε. Η δευτερη φορά έγινε την προηγούμενη εβδομάδα και ηταν τροποποιημένη και πήραμε αριθμό πρωτοκόλλου. Σήμερα θα συζητηθεί απο τη Βουλή και ισως σήμερα το βράδυ να υπάρξει η τελική εισήγηση για να μπει σε συζήτηση στη Βουλή την προσεχή Τρίτη».

Για την αδειοδότηση, ο κ. Καραντώνης πρόσθεσε:

«Για την αδειόδοτηση, χρειάζονται εξοφλήσεις ή διακανονισμοί. Οταν μας ήρθαν οι νεες οφειλές, ο πρόεδρος είπε οτι πλέον παγώνουμε το θεμα της αδειοδότησης γιατι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα!

Αν δεν προχωρήσει η τροπολογία και δεν ψηφιστεί από την ολομέλεια της Βουλής μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, ίσως να έχουμε πρόβλημα ύπαρξης της ομαδας είτε φέτος είτε του χρόνου. Οι τρίτοι πιστωτές ζητουν περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ. Ο πρόεδρος έχει αναλάβει τα χρέη 1.4 εκ. ευρω για το δημόσιο και άλλες 400 χιλιάδες που ήταν βεβαιωμένα χρέη. Ειναι δύσκολο να ανταποκριθούμε με εξόφληση είτε με διακανονισμούς με τους επιθετικούς πιστωτές.

Ο κ. Καραντώνης έκλεισε με το θέμα της χορηγίας.

«Η περίπτωση της χορηγίας έχει βαλτώσει. Υπήρξε πρόβλημα με την ΕΓΝΑΤΙΑ και έπρεπε να αλλάξουν κάποια πράγματα. Θα ηταν τριετής χορηγία. Υπάρχει μια περίπτωση με δύο εταιρίες και περιμένουμε τα καλά νεα. Υπεύθυνος ο κ. Χατζηιωάννου».