Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ: ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΜΑΣΚΑ ΣΤΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Αναφερόμενη στη χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, η κ. Παπαευαγγέλου δήλωσε πως η επιτροπή συνιστά να φοράμε τη μάσκα σε μέρη με συνωστισμό

Για τη νέα αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα, τις μάσκες καθώς και για τον εμβολιασμό των εφήβων μίλησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η κ. Παπαευαγγέλου, υπογράμμισε στο MEGA ότι «μας έχει ταρακουνήσει, όμως είναι η πραγματικότητα. Δεν νομίζω ότι σύμβουλός μας πρέπει να είναι ο πανικός. Ο ιός είναι πολύ έξυπνος, ο ιός είναι εδώ. Με το που πήραμε μία ανάσα κι αρχίσαμε να χαλαρώνουμε, ο ιός μας υπενθύμισε ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει».

«Έχουμε αυτό πισωγύρισμα, το οποίο μας χτυπάει το καμπανάκι ότι πρέπει να ξανασκεφτούμε τη συμπεριφορά μας, και για εμάς και για τους γύρω μας. Άνθρωποι νέοι ταλαιπωρούνται, αλλά ένας άνθρωπος 48 ετών μπορεί να διασωληνωθεί. Όλοι πρέπει να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας μπροστά στην απειλή και πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει», πρόσθεσε.

Όπως είπε, «αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εμβολιαστούμε».

Μάσκες στους εξωτερικούς χώρους

Αναφερόμενη στη χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, η κ. Παπαευαγγέλου δήλωσε πως η επιτροπή συνιστά να φοράμε τη μάσκα όταν παρατηρούμε συνωστισμό.

«Το συζητήσαμε εκτενέστερα και είπαμε ότι δεν συνιστούμε να βγει η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους. Συνιστούμε να παραμείνει η μάσκα, γιατί η πανδημία είναι εδώ. Μπορούμε να βγάλουμε την μάσκα όταν δεν υπάρχει συνωστισμός», επισήμανε.

Η μετάλλαξη Δέλτα και η συμπεριφορά των νεών είναι ένας συνδυασμός που οδήγησε στην μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου.

«Πράσινο φως» για τον εμβολιασμό των εφήβων

Η απόφαση να ξεκινήσει ο εμβολιασμός των εφήβων στη χώρα μας στηρίχτηκε σε μελέτες του εξωτερικού και συγκεκριμένα των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου, 4 εκατομμύρια παιδιά έλαβαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου και δεν υπήρξε κάποιο σήμα κινδύνου. «Συνεπώς νιώθουμε πιο έτοιμοι», κατέληξε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ