Skip to main content

Παπαευαγγέλου: Δεν τηρήθηκαν τα μέτρα-Το καταλαβαίνουμε όσοι κυκλοφορούμε

«Δεν έχουν τηρηθεί τα μέτρα στον βαθμό που θα θέλαμε, το καταλαβαίνουμε όλοι μας που κυκλοφορούμε στον δρόμο», τόνισε η καθηγήτρια.

«Το δεύτερο κύμα κράτησε πολύ περισσότερο απ’ ότι περιμέναμε, άργησε να ανταποκριθεί το lockdown. Πρέπει να εξετάσουμε την πιθανότητα τα μέτρα να μην τηρήθηκαν στον βαθμό που θα θέλαμε», σημείωσε η καθηγήτρια παιδιατρικής και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, μιλώντας στον Alpha.

Για το γεγονός ότι τα κρούσματα δεν παρουσιάζουν μεγάλη μείωση είπε ότι «δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός έξω από κάθε σπίτι ή στον κάθε δρόμο. Σίγουρα εάν είχαν τηρηθεί τα μέτρα στο βαθμό που θα θέλαμε, θα είχε παρατηρηθεί αυτή η μείωση».

«Ελπίζω ότι ο Έλληνας έχει φιλότιμο, συνειδητοποίησε πόσο καταστροφικό ήταν αυτό το δεύτερο κύμα, πόσες ανθρώπινες ζωές χάθηκαν, πόσο φέραμε στα όριά τους όλους αυτούς τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της πρώτης γραμμής. Έχουν εξαντληθεί, έχουν δώσει τα πάντα και πρέπει να υπάρχει μία συναίσθηση για τον αγώνα που έχουν κάνει για να σώσουν τους συγγενείς μας», πρόσθεσε.

Η κ. Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι «το συμπέρασμα είναι πως δεν έχουν τηρηθεί τα μέτρα στον βαθμό που θα θέλαμε, το καταλαβαίνουμε όλοι μας που κυκλοφορούμε στον δρόμο».

Για το άνοιγμα των σχολείων, η καθηγήτρια τόνισε ότι είναι της άποψης να λειτουργήσουν ξανά μόνο τα δημοτικά.

«Σημασία έχει να σκεφτούμε και την κοινωνική συμπεριφορά των εφήβων, δηλαδή, δεν είναι μόνο οι γονείς που πάνε και φέρνουν τα παιδιά. Δεν έχει συζητηθεί καθόλου το άνοιγμα των σχολείων στην επιτροπή μας, είναι κάτι που εμείς οι παιδίατροι το υποστηρίζουμε γιατί γνωρίζουμε τις επιπτώσεις που έχει για τα παιδιά».

«Δεν μετράμε μόνο τα κρούσματα που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ κάθε μέρα, μετράμε τις τάσεις, έχουμε αρκετούς δείκτες που κοιτάμε, δηλαδή τις τάσεις ανά εβδομάδα, ποιες είναι οι τάσεις ανά περιοχή, καθώς και τις νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ», τόνισε.