Skip to main content

Παπαευαγγέλου: Γιατί νοσούν πλέον βαριά από κορωνοϊό άτομα νεαρής ηλικίας

Οι λοιμωξιολόγοι χτυπούν εκ νέου το καμπανάκι για τους νέους, εξηγώντας ότι δεν πρέπει να πιστεύουν ότι είναι άτρωτοι στον κορωνοϊό.

Μεγάλη είναι η ανησυχία όσον αφορά την ευρεία πλέον διασπορά κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα, αφού όπως δείχνουν και τα στοιχεία, όλο και νεότεροι προσβάλλονται από τη φονική νόσο.

Μάλιστα δεν είναι πια λίγα περιστατικά διασωληνώσεων νέων ανθρώπων, ενώ σοκ έχει προκληθεί και από τον θάνατο ενός 25χρονου από τις Σέρρες, που έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό, αποτελώντας το νεότερο μέχρι στιγμής θύμα της πανδημίας.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα αναφορικά με το γεγονός ότι πλέον νοσούν ευρέως οι νέοι στη χώρα μας από τον κορωνοϊό, το μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων και καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, σημείωσε πως πρόκειται για μια φυσιολογική εξέλιξη.

Όπως είπε στη σχετική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, «όπως και στη γρίπη, έτσι και τώρα όταν έχουμε μεγάλη διασπορά στην κοινότητα θα έχουμε και περιστατικά επιπλοκών σε νέες ηλικίες».

Σύμφωνα με την ίδια, οι νέοι δεν θα πρέπει να πιστεύουν πως δεν κινδυνεύουν από τον κορωνοϊό.

«Η χαμηλή θνησιμότητα εξαρτάται, όχι μόνο από την ηλικία τους, αλλά και από τη δυνατότητα του ΕΣΥ να παρέχει την απαραίτητη επιμέλεια και νοσηλεία» σημείωσε και τόνισε πως προέχει να προλάβουμε τον κίνδυνο να ξεπεραστούν τα όριά του.