Skip to main content

Παπαευαγγέλου: Οι 40-60 ετών να εμβολιαστούν άμεσα - Κινδυνεύουν να νοσηλευτούν

Η καθηγήτρια τόνισε πως το ποσοστό των πολιτών 40-60 ετών που έχει εμβολιαστεί είναι μόλις 65% και συμπλήρωσε ότι ένας στους τρεις είναι εκτεθειμένος.

Έκκληση στους πολίτες 40-60 ετών να εμβολιαστούν άμεσα έκανε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό, η καθηγήτρια Παιδιατρικής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Όπως είπε η διάμεση ηλικία των νοσούντων, παρατηρήθηκε πως μετακινείται από την ηλικιακή ομάδα 15-25 σε ανεμβολίαστους ηλικίας 40-60 ετών, χαρακτηρίζοντας το γεγονός ανησυχητικό καθώς συμβαδίζει με την παρατηρούμενη αύξηση νοσηλειών.

Σ'υμφωνα μρ την ίδια παρατηρήθηκε αύξηση των εισαγωγών κατά 70%, αλλά δεν συνοδεύεται από αύξηση των διασωληνωμένων.

Τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να μην υπάρξουν νοσηλείες και απώλειες, αλλά και πίεση στο ΕΣΥ, η κ. Παπαευαγγέλου υπογράμμισε ότι επείγει ο άμεσος εμβολιασμός άνω των 40, κυρίως για να προστατεύσει ο καθένας τον εαυτό του αλλά και για να μην μεταδίδουν τον ιό.

Ακόμα, όπως είπε το ποσοστό των πολιτών 40-60 ετών που έχει εμβολιαστεί είναι μόλις 65% και συμπλήρωσε πως ένας στους τρεις είναι εκτεθειμένος.

«Να σημειώσουμε πως τα άτομα αυτής της ηλικίας είναι οι γονείς των παιδιών που είναι στα νησιά και θα γυρίσουν με τον ιό στα σακίδιά τους», είπε.

Αναφερόμενη στην μετάλλαξη Δέλτα είπε πως είναι 44 φορές πιο μεταδοτική από τη βρετανική και έκανε έκκληση σε όσους επιστρέφουν από διακοπές και κυρίως σε νέους, να μην επαναπαύονται στο αρνητικό αποτέλεσμα ενός self test και για μια εβδομάδα τουλάχιστον να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα και να μην συγχρωτίζονται για να μην αποτελέσουν εστία μόλυνσης.