Skip to main content

Καμπανάκι λοιμωξιολόγων για ρεβεγιόν: 8 λεπτά χωρίς μάσκες αρκούν για διασπορά

Αναφορά στα γιορτινά τραπέζια και τον συγχρωτισμό σε κλειστούς χώρους έκανε η καθηγήτρια Παιδιατρικής, λέγοντας πως είναι πολύ εύκολη μετάδοση.

Μόλις οκτώ λεπτά είναι αρκετά για να μεταδοθεί ο κορωνοϊός σε έναν κλειστό χώρο 150 τ.μ. αν οι παρευρισκόμενοι δεν φορούν μάσκα, σημείωσε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κρούωντας το καμπανάκι για τα γιορτινά τραπέζια.

Όπως είπε, ακόμα και σε περιπτώσεις που βρίσκονται 20 άτομα με μάσκες στα ίδια τετραγωνικά για περισσότερες από τέσσερις ώρες και ένας από όλους είναι ασυμπτωματικός, πάλι υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των υπολοίπων.

«Θα πρέπει όλοι μας να κάνουμε υπομονή, γιατί οι ισορροπίες στη χώρα μας είναι εξαιρετικά εύθραυστες. Θα πρέπει να είμαι προσεκτικοί ως προς τη φούσκα μας, δηλαδή τον στενό συνηθισμένο κύκλο των ατόμων με τους οποίους ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή», σημείωσε.

«Πρέπει να αποφύγουμε τον συγχρωτισμό, για να μη φτάσουμε στο σημείο να υπονομεύσουμε τη συλλογική προσπάθεια που έχει γίνει για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού», υπογράμμισε.