Skip to main content

Παπαευαγγέλου: Περισσότερα από 2.000 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη

Τα ενεργά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη είναι περισσότερα από 2.000 - Ο ρυθμός μείωσης των κρουσμάτων από το Πάσχα και μετά φαίνεται να ανακόπτεται

Περισσότερα από 2.000 είναι τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι ο ρυθμός μείωσης των κρουσμάτων από το Πάσχα και μετά φαίνεται να ανακόπτεται τονίζοντας πως αυτό φαίνεται κυρίως στην Αττική.

Η κ. Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι παρατηρείται μια μείωση της μέσης ηλικίας των κρουσμάτων στα 39 έτη. Όπως είπε, το 31% των νέων κρουσμάτων αφορούσε σε νέους 20 έως 40 ετών την εβδομάδα 10-16 Μαΐου.

Το επιδημιολογικό φορτίο είναι αυξημένο σε Αιτωλοακαρνανία, Λάρισα, Αχαΐα, Μαγνησία, που αφορούν σε άτομα ηλικίας 20 έως 40 ετών, είπε.

Η κυρία Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στη σημασία των self test λέγοντας ότι διαγνώστηκαν 19.000 θετικά κρούσματα.

Είπε, επίσης, ότι στο ΕΣΥ παρατηρούνται σημάδια αποσυμπίεσης.

Τέλος, μίλησε για τη σημασία του εμβολιασμού, κάνοντας έκκληση -ειδικά στους 50ρηδες- να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα. Έκπληξη, όπως είπε, προκαλεί η διάθεση των νέων για εμβολιασμό, τονίζοντας ωστόσο ότι όλοι πρέπει να προσέχουμε καθώς ο ιός συνεχίζει να κυκλοφορεί ανάμεσά μας.