Skip to main content

Σημαντική αύξηση κρουσμάτων στη Β. Ελλάδα - Αυξητική πίεση στα νοσοκομεία

Η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας ανέφερε ότι τα ενεργά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη ανέρχονται σε περισσότερα από 2.000 - Αύξηση 28% στις μολύνσεις.

Αύξηση 28% κατέγραψαν τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου. Όπως ανέφερε, κατά την ενημέρωση της Παρασκευής τα ενεργά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη ανέρχονται σε περισσότερα από 2.000.

Διαβάστε ακόμη: Κορωνοϊός: Μικρή πτώση με 350 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη - Ο χάρτης

Η κ. Παπαευαγγέλου τόνισε ότι υπάρχει σταθερή και σημαντική αύξηση των νέων κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα.

Η τάση πίεσης στα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας είναι αυξητική, σύμφωνα με την καθηγήτρια. Η 3η και η 4η ΥΠΕ, συνέχισε, «παρουσιάζουν σημαντική αύξηση των νοσηλευομένων ασθενών, με περισσότερους από 1.000 ασθενείς να νοσηλεύονται σε απλές κλίνες Covid-19 και περισσότερους από 300 ασθενείς

«Βλέπουμε σταθεροποίηση στην Ελλάδα, αλλά σε υψηλό επίπεδο», είπε η καθηγήτρια σημειώνοντας ότι η θετικότητα παραμένει στην περιοχή του 6,8%.

Η ίδια ανέφερε ότι ξάφνιασε την Επιτροπή το γεγονός ότι χθες Πέμπτη υπήρξαν περισσότερες από το 600 εισαγωγές σε νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια. Τόνισε, πάντως, ότι μειώθηκε ο αριθμός νοσηλειών στις μεγάλες ηλικίες λόγω του εμβολιασμού τους.

Αναφερόμενη στο άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων και του λιανεμπορίου, έκανε έκκληση για προσοχή από όλους, υπογραμμίζοντας ότι «δεν επιτρέπεται καμία χαλάρωση».

Πρόσθεσε ότι η χαλάρωση αποφασίστηκε για να «μετατοπιστεί η δραστηριότητα των πολιτών έξω από τα σπίτια», επισημαίντας πως «πρέπει να αποφευχθεί ο συνωστισμός και στόχος πρέπει να είναι μια απλή βόλτα, χωρίς συνωστισμό και χωρίς πολύ κόσμο».

Σχετικά με τα self-tests είπε ότι «η συστηματική διενέργεια ατομικών τεστ θα περιορίσει δραστικά τη διασπορά».

«Τώρα, θα χρησιμοποιήσουμε αυτά τα τεστ για να προστατεύσουμε τους γύρω μας και για να ελέγξουμε την πανδημία, ενώ αργότερα, μέσα στο καλοκαίρι, κι αφού βέβαια πρώτα έχουμε μειώσει το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας, θα μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε για να συμμετέχουμε και σε ομαδικές δραστηριότητες», είπε.