Skip to main content

Απανωτά κρούσματα βίας κατά εργαζόμενων στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Σε ρινγκ μετατρέπεται συχνά στις εφημερίες νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη. Πώς η διοίκηση του Παπαγεωργίου ανέλαβε να προστατεύσει τους εργαζόμενους.

Μόνο έκπληξη δεν προκάλεσε στους εργαζόμενους του νοσοκομείου Παπαγεωργίου το πρόσφατο κρούσμα βίας όπου το τμήμα επειγόντων περιστατικών μετατράπηκε σε αρένα, όταν συνοδός ασθενούς εξαγριώθηκε μετά από διαφωνία με νοσηλεύτρια.

Αποτέλεσμα ήταν τόσο η νοσοκόμα όσο και μια υπάλληλος εταιρείας security να καταλήξουν στον θάλαμο βραχείας νοσηλείας του νοσοκομείου ως θύματα του... μένους της συνοδού (δείτε αναλυτικά εδώ).

Ωστόσο, το παραπάνω επεισόδιο δεν ήταν μεμονωμένο, καθώς οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια της εφημερίας τους έχουν γίνει ουκ ολίγες φορές θύματα ή μάρτυρες κρουσμάτων βίας.

Κυνηγητό... γιατρών

Συνήθως οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι οι ασθενείς εκνευρίζονται είτε από την πολυκοσμία των εφημεριών είτε από τις οδηγίες που τους δίνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές.

Προ λίγων μηνών, ένας νευρολόγος που εφημέρευε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου αναγκάστηκε να επιστρατεύσει την ταχύτητά του, προκειμένου να γλυτώσει από εξαγριωμένο ασθενή. Ο λόγος που προκλήθηκε το μένος του ασθενούς ήταν, σύμφωνα με τον ίδιο, η... αργοπορία του ουρολόγου στον θάλαμο για τον εξετάσει.

Παρόμοιο ήταν το περιστατικό προ τριμήνου και πάλι σε εφημερία στο εν λόγω νοσοκομείο, όπου ένας Σύρος υπήκοος κινήθηκε εξαγριωμένος εναντίον ενός παθολόγου του νοσοκομείου για λόγο που ποτέ κανείς δεν κατάλαβε...

«Το κακό έχει παραγίνει. 'Εχουμε ζητήσει τόσο από τη διοίκηση του νοσοκομείου όσο και από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προστατεύσει τους εργαζόμενους από βίαιες συμπεριφορές ασθενών και συνοδών τους», επισημαίνει στη Voria.gr ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Παπαγεωργίου Παναγιώτης Τουχτίδης.

Άμεσα η νομική διαδικασία

Σύμφωνα με τον κ. Τουχτίδη, η διοίκηση του νοσοκομείου έχει αναλάβει, μετά από αίτημα των εργαζόμενων, να έρχεται σε άμεση επικοινωνία με την αστυνομία ώστε να καταφθάνει και να επιλύει αμέσως όποιο ζήτημα αφορά βίαιη συμπεριφορά που θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα του προσωπικού.

Η διοίκηση προχωρά πλέον αμέσως στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς σε όποιον βιαιοπραγεί κατά των εργαζομένων του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, όπως και έγινε προχθές το απόγευμα, που η προβλεπόμενη διαδικασία κινήθηκε τάχιστα.

 «Η συγκεκριμένη κυρία έλαβε ένα καλό μάθημα ότι δεν μπορεί να φέρεται έτσι στους εργαζόμενους που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς», σημειώνει ο κ. Τουχτίδης.