Skip to main content

Παπαγεωργίου:Κανονικά η νοσηλεία του μωρού ανεξαρτήτως ασφάλειας

Διευκρινίσεις από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου για την καταγγελία του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης για νεογέννητο μωρό με φύσημα.

«Η διακομιδή του νεογνού στην Αθήνα δεν σχετίζεται με την ύπαρξη δικαιώματος ασφαλιστικής περίθαλψης» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο Παπαγεωργίου σχετικά με την καταγγελία του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης για το νεογέννητο μωρό Νιγηριανού οικοδόμου, που ζει και εργάζεται στην πόλη, το οποίο έχει διαγνωσθεί με φύσημα.

Διαβάστε σχετικά: Θεσσαλονίκη - Καταγγελία: Νεογέννητο με φύσημα μένει χωρίς θεραπεία

«Το νεογνό γεννήθηκε και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, διεγνωσμένο με καρδιοπάθεια και άλλα σοβαρά και σύνθετα προβλήματα υγείας» αναφέρει το νοσοκομείο, προσθέτοντας πως οι γονείς του έχουν ενημερωθεί λεπτομερώς για την κατάσταση της υγείας του από την πρώτη ημέρα.

«Μετά από αίτημα του Νοσοκομείου, το νεογνό πρόκειται να μεταφερθεί στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, καθώς είναι το μοναδικό εξειδικευμένο κέντρο στην Ελλάδα για τη διενέργεια ειδικών επεμβάσεων σε παιδιά με καρδιοπάθειες. Η διακομιδή του νεογνού στην Αθήνα δεν σχετίζεται με την ύπαρξη δικαιώματος ασφαλιστικής περίθαλψης. Το Νοσοκομείο παρέχει καθημερινά περίθαλψη σε όλους τους ασθενείς, ασφαλισμένους και μη» σημειώνει το Παπαγεωργίου.

Υπενθυμίζεται πως εχθές το Συνδικάτο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε πως το Παπαγεωργίου έκανε αίτημα στο Ωνάσειο για τη νοσηλεία του μωρού (δείτε εδώ).