Skip to main content

Παπαγεωργόπουλος: Στραγγαλισμός του δήμου από την κυβέρνηση

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει εντολή να απελευθερωθούν τα χρήματα του δήμου, που μπλόκαρε το υπουργείο Οικονομικών εξαιτίας του σκανδάλου της υπεξαίρεσης-μαμούθ των 33 εκατ.ε
Για οικονομικό στραγγαλισμό του δήμου Θεσσαλονίκης κατηγορεί την κυβέρνηση ο δήμαρχος, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, με αφορμή το μπλόκο που αποφάσισε να βάλει το υπουργείο Οικονομικών στις καταθέσεις του δήμου εξαιτίας της αποκάλυψης του σκανδάλου της υπεξαίρεσης ύψους περίπου 33 εκατ. ευρώ.

«Η γελοία δικαιολογία είναι ότι η κυβέρνηση θέλει να διασφαλίσει δήθεν τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου από τον δήμο Θεσσαλονίκης, γιατί το υπουργείο Οικονομικών πιθανολόγησε την τέλεση φορολογικών παραβάσεων σαν αποτέλεσμα του κρούσματος της μη καταβολής του συνόλου των παρακρατούμενων πόρων από υπάλληλο του δήμου, γεγονός που ο ίδιος ο δήμος απεκάλυψε και έστειλε την υπόθεση στον εισαγγελέα», δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

«Γιατί δεν δεσμεύει τα εκατοντάδες ακίνητα ή τα εκατοντάδες κτίρια ή τα εκατοντάδες αυτοκίνητα του δήμου; Γιατί δεν δεσμεύει το νέο δημαρχιακό μέγαρο και δεσμεύει το ρευστό, έτσι ώστε στραγγαλίσει οικονομικά τον δήμο και ουσιαστικά να σταματήσει τη λειτουργία του;», αναρωτήθηκε ο δήμαρχος.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος κάλεσε τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, να δώσει εντολή να απελευθερωθούν τα χρήματα καθώς και τους αρχηγούς των κομμάτων και τους βουλευτές της Θεσσαλονίκης να ασχοληθούν με το θέμα. «Όσο είμαι δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010, ο δήμος δεν θα γονατίσει. Κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες δεν θα σταματήσει να προσφέρει έργα και υπηρεσίες στους πολίτες», κατέληξε ο δήμαρχος.