Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Παπαϊωάννου: Η βιβλιοθήκη στο ΑΠΘ θα κατασκευαστεί σε πείσμα όσων αντιδρούν

Σύμφωνα με τον πρύτανη του ΑΠΘ Νίκο Παπαϊωάννου ακραία στοιχεία επιχείρησαν να σταματήσουν τα έργα για την κατασκευή της βιβλιοθήκης στο Ίδρυμα

«Οι αποφάσεις της Συγκλήτου θα γίνουν σεβαστές σε πείσμα όσων αντιδρούν και η βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα κατασκευαστεί και θα αποδοθεί κανονικά στην πανεπιστημιακή κοινότητα», δήλωσε ο πρύτανης του ιδρύματος, Νίκος Παπαϊωάννου.

Σύμφωνα με τον πρύτανη του ΑΠΘ τη Μεγάλη Δευτέρα ακραία στοιχεία, στα οποία σύμφωνα με τον ίδιο συμπεριλαμβάνονται και κάποιοι φοιτητές, επιχείρησαν να σταματήσουν τα έργα για την κατασκευή της βιβλιοθήκης σε κτήριο που παλαιότερα τελούσε υπό κατάληψη με αποτέλεσμα να κληθούν τα ΜΑΤ και να προκληθούν επεισόδια.

Ανέφερε επίσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι «τα ίδια ακραία στοιχεία» είχαν παρέμβει και παλιότερα και είχαν σταματήσει τον προηγούμενο εργολάβο. «Τώρα που ανέλαβε άλλος εργολάβος, επανήλθαν για να τον εμποδίσουν», είπε. Καταλήκτικά ο πρύτανης του ΑΠΘ σημείωσε ότι τα ΜΑΤ δεν εισήλθαν στα κτήρια του ΑΠΘ παρά μόνο στον προαύλιο χώρο.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα εντάσεις σημειώνονται μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών μεταξύ φοιτητών που αντιδρούν στην κατασκευή βιβλιοθήκης της παλιάς κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό» αλλά και στην παρουσία της αστυνομίας. Σήμερα καλούν σε συγκέντρωση στις 12:00 στην πλατεία Χημείου.