Skip to main content

Παπακωνσταντίνου: Αυτές οι εκλογές θα είναι εκλογές ωριμότητας

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου υποστήριξε πως στόχος της δικής του παράταξης θα είναι «οι καλύτερες υπηρεσίες στον πολίτη και άμεσα.

Δεσμεύσεις για μείωση της γραφειοκρατίας προς όφελος των δημοτών, περιορισμό των δαπανών του δήμου Ωραιοκάστρου, επιχειρηματική ανάπτυξη και αποκλιμάκωση του ποσοστού της ανεργίας ανέλαβε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ωραιοκάστρου και επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Δημιουργίας», Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε εκδήλωση με θέμα «Ανάπτυξη - Οικονομική διαχείριση - Ηλεκτρονική διακυβέρνηση» που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του Ωραιοκάστρου.

«Αυτές οι εκλογές θα είναι εκλογές ωριμότητας. Δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία για όλους μας. Δεν θα μπορούμε να πούμε ότι δεν καταλάβαμε, ότι κάτι κάναμε λάθος», είπε ο κ.Παπακωνσταντίνου ασκώντας κριτική στη διοίκηση Γαβότση για αποτυχία στους τομείς της ανάπτυξης και της οικονομικής διαχείρισης.

Υποστήριξε πως στόχος της δικής του παράταξης θα είναι «οι καλύτερες υπηρεσίες στον πολίτη και άμεσα. Οι υπηρεσίες που προσφέρονται σήμερα με μεγάλη καθυστέρηση θα γίνονται αυθημερόν».
    
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος ανακοίνωσε την πρόταση του για διετή απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των επιχειρήσεων που θέλουν να μετεγκατασταθούν στα όρια του δήμου Ωραιοκάστρου και αντίστοιχα κίνητρα για τις υφιστάμενες επιχειρήσεις που λειτουργούν εδώ και χρόνια. Παράλληλα, ανέφερε πως με την εξοικονόμηση πόρων θα μειωθούν τα δημοτικά τέλη για όλους, ενώ στάθηκε στην επανίδρυση του Γραφείου Ευρέσεως Εργασίας.

«Η μόνη λύση για να πάμε μπροστά είναι να αυτοκαταργηθούμε. Εμείς σαν αιρετοί κατ’ αρχήν. Κι αυτή είναι η δική μας υπόσχεση. Την επόμενη μέρα, με την καινούργια διακυβέρνηση θα κοιτάξουμε να γίνουμε όσο γίνεται λιγότερο χρήσιμοι, λιγότερο αναγκαίοι και ορατοί ώστε να κάνει ο πολίτης τη δουλειά του. Εκεί πρέπει να είναι όλη μας η προσπάθεια. Να μας ξεχάσει ο πολίτης κι εμείς να ασχοληθούμε με πιο παραγωγικά πράγματα. Με το σχεδιασμό, την ανάπτυξη, πώς θα πάει ο τόπος μπροστά, πώς θα κάνει οικονομία ο δήμος», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Παπακωνσταντίνου.

«Η σημερινή διοίκηση χαίρεται και μάλιστα υπερηφανεύεται ότι έχει δημιουργήσει έσοδα. Τα έσοδα είναι το αίμα των πολιτών. Χαίρονται γιατί μαζεύουν τα λεφτά υπερφορολογώντας τον κόσμο και θέλουν να τους επιβραβεύσουμε γι αυτό. Εμείς λέμε ακριβώς το αντίθετο. Λέμε ότι θα κάνουμε οικονομία, καθώς υπάρχουν τεράστια περιθώρια για οικονομία στον δήμο», συμπλήρωσε.

Τις θέσεις της παράταξης «Δύναμη Δημιουργίας» για την ανάπτυξη και την οικονομική διαχείριση παρουσίασε μέσα από πίνακες και διαγράμματα ο οικονομολόγος (MBA, MSc στη Δημόσια Διοίκηση Ολικής Ποιότητας) και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, ‘Αγγελος Πανούσης, αποτυπώνοντας τη σημερινή οικονομική κατάσταση και παραθέτοντας προτάσεις και λύσεις για την επόμενη μέρα.

Στο ζήτημα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης αναφέρθηκε ο λογιστής και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, Ηλίας Στρίντζος.