Skip to main content

Παπακωνσταντίνου: «Γεμάτο προκλήσεις το 2010»

Το 2010 θα είναι μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις, αλλά η ελληνική οικονομία θα εξέλθει της κρίσης δυνατότερη, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό,
Το 2010 θα είναι μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις, αλλά η ελληνική οικονομία θα εξέλθει της κρίσης δυνατότερη, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επιπλέον, ο κ. Παπακωνσταντίνου επεσήμανε ότι τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα θα ενισχυθούν, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις δυσμενείς συνθήκες, που έχουν δημιουργηθεί ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης.

Ακόμα, τόνισε ότι το έλλειμμα του 2009 θα κλείσει οριστικά στο 12,7%, ενώ αναφερόμενος στη διαβούλευση για το νέο φορολογικό σύστημα, σημείωσε ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Κληθείς να σχολιάσει νέες δηκτικές τοποθετήσεις του αρμόδιου για τα οικονομικά επιτρόπου Χ. Αλμούνια, δήλωσε ότι «τέτοιες μέρες, γίνονται ...διάφορες δηλώσεις».

Τέλος, ο υπουργός ερωτηθείς για ενδεχόμενο σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, όπως πρότεινε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.