Skip to main content

Παπακώστα: Ο Ρουβίκωνας επενδύει στα κενά που αφήνει το κράτος

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλά ακόμη για τη Συμφωνία με την ΠΓΔΜ και τις αλλαγές στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας.

Η συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας «δρομολογεί ζητήματα τα οποία για έναν αιώνα είχαν μπει κάτω από το χαλί κυριολεκτικά, όπως για παράδειγμα η ακίνητη περιουσία. Με το κοινό ανακοινωθέν μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους»: αυτό υπογραμμίζει, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου με την εξής πρόσθετη επισήμανση: «Για μια σειρά από ζητήματα έφτασε ο καιρός να λυθούν διότι ωρίμασαν. Όπως και να έχει η συμφωνία συγκλίνει, με αμοιβαίες υποχωρήσεις, σε αυτό που έχουμε λησμονήσει στην Ελλάδα, την χρυσή τομή». Και, επιπλέον, «ενισχύονται οι διακριτοί ρόλοι, θεσμοθετημένα πλέον, όλα τα σημαντικά θέματα τέθηκαν στο τραπέζι».

Στη συνέντευξή της στο Πρακτορείο, η πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής και υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλά ακόμη για τη Συμφωνία με την ΠΓΔΜ και τις αλλαγές στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας.

Μιλά όμως και για την αναθεώρηση του ελληνικού Συντάγματος και προτρέπει «όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να μην εντάσσουν κορυφαία θεσμικά ζητήματα στην ατζέντα της μικροκομματικής τους ιδιοτέλειας». Η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει ολοκληρώσει το έργο της διευκρινίζει και δηλώνει πως η Νέα Ελληνική Ορμή θα κατέλθει στις εκλογές «με συνεργασίες οι οποίες θα βασίζονται σε προγραμματικές συγκλίσεις».

Αναφερόμενη στο θέμα του Ρουβίκωνα, η κ. Παπακώστα λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «πολιτεύεται επενδύοντας στα κενά που αφήνει το επίσημο κράτος», ενώ ειδικά για την κατάσταση στα Πανεπιστήμια, που προβάλλεται έντονα το τελευταίο διάστημα, αναφέρει ότι για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν υπάρχουν άβατα. Τονίζει, ωστόσο, ότι «η Αστυνομία δεν είναι πανάκεια» και «το Πανεπιστήμιο χρειάζεται να περιφρουρήσει το αυτοδιοίκητό του».

Η υφυπουργός, τέλος, απαντώντας σε ερώτηση αν θα γίνουν προσλήψεις στα Σώματα Ασφαλείας, εκφράζει την άποψη ότι τόσο η Πυροσβεστική όσο και η Αστυνομία χρειάζονται «νέο αίμα» για να ανταποκριθούν στην αποστολή τους, στον τομέα της Ασφάλειας αλλά και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.